Tomberoanele noi instalate în Chișinău au costat peste 3.000 de lei

Снимок
Foto: PC: Facebook/Moldova Mea

Primăria Chișinău testează modelele noi de tomberoane care au fost instalate de curând în centrul orașului.

Trei modele noi de coşuri de gunoi sunt testate de autorităţile municipale. Acestea au fost amplasate pe bulevardul Ştefan cel Mare, în intersecţiile cu străzile Pârcălab, Puşkin şi Bănulescu-Bodoni, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Două din tipurile de tomberoane sunt de culoare azurie, iar cel de-al treilea model este decorat cu plăci din lemn. Coșurile de gunoi sunt mai mari decât cele care au fost anterior instalate în capitală și sunt dotate cu scrumiere.

 

PC: Facebook/Vali Rotaru

Potrivit șefului Serviciului proiecte și achiziții publice din cadrul Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Vasile Efros, pentru aceste trei tipuri de tomberoane s-au cheltuit peste 3.000 de lei. Dintre aceste modele, ulterior va fi ales unul pentru amplasarea lor în locurile publice.

„Circa 60% din coșurile de anul trecut sunt arse. Au fost procurate trei tipuri diferite, le-am instalat să vedem cum arată, cum le percepe lumea și ulterior, dacă merg bine, vom procura mai multe. Preconizăm să instalăm în jur de 300 la stațiile unde nu am reușit să instalăm în anul trecut și, respectiv, pe bulevardele centrale și în locurile publice”, a declarat Vasile Efros.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente