Recent, o nouă construcție ilegală a fost începută în Chișinău, în apropierea Parcului Dendrariu din sectorul Buiucani, pe strada Ion Creangă.

Astăzi, internautul Mihail Ahremțev a distribuit fotografia captată la fața locului. Dânsul menționează că nelegiuirea are loc pe teritoriul dintre Parcul Dendrariu și Blocul 1 al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”.

Potrivit spuselor acestuia, blocul locativ urmează să aibă 14 etaje. „Terenul a fost arendat de firma Sivol-Service. Excavatorul este real. Muncitorii care sapă sunt reali, dar firma nu a fost găsită pe adresa indicată (strada Eugen Coca, nr. 33, of. 69), nici oficiu nu era. La numărul de telefon indicat a răspuns o voce de bărbat care a afirmat că nu cunoaște asemenea firmă.”

Acestea sunt unicele date de contact ale firmei menționate anterior. „Și mai mult nu e nici un fel de informație, niciun cod fiscal, nici un alt număr sau oficiu. E mistică, prieteni! Miracol! Cine oare construiește un bloc locativ cu multe etaje lângă universitate? Vom continua să cercetăm acest haos ce s-a implantat în businessul construcțiilor din Capitală.”

 

Creanga 1/2. Ilegal. Implicat liberalul Dyrda si echipa “europeană” a surprizei din Primărie. Cine sint “nacialinishii” baieti, ei s-au dus, iaca doarme unul in masina. Cel din mașina – eu aici stau la umbra, cynd a auzit ca sun la politie, incet, dar sigur a fugit de pe șantier.

Posted by Ion Ceban on 11 August 2015

Un alt utilizator a relatat că terenul a fost defrișat acum două luni și pregătit pentru începerea construcției.