Rusia a distrus 220 de tone de produse alimentare puse sub embargo

embargo
Foto: PC: evz.ro

Autoritățile ruse au distrus vineri, 7 august curent, cel puțin 220 de tone de fructe occidentale sub embargo, continuându-și campania de distrugere a produselor alimentare, în ciuda revoltei provocate în rândul societății civile.

În jur de 180 de tone de piersici, nectarine și struguri au fost confiscate de vameși la frontiera cu Belarus, transmite Moldpress.

Cu certificate de proveniență din Republica Moldova sau Turcia, fructele proveneau de fapt din Uniunea Europeană și au fost imediat distruse, a anunțat agenția sanitară rusă Roselhoznadzor.

Aproape 40 de tone de fructe au fost, de asemenea, distruse după ce au ajuns în țară pe la frontiera cu Belarusul cu certificate false din Maroc și Ecuador, deși proveneau în realitate din Lituania, a adăugat agenția.

Până în prezent, aceste produse, aflate sub incidența embargoului din Rusia, în replică la sancțiunile UE pe fondul crizei ucrainene, erau returnate în țara lor de origine. După ce un decret al Kremlinului a intrat în vigoare joi, acestea sunt distruse de autorități, indiferent dacă au fost confiscate de la frontieră sau din magazine.

Autoritățile ruse au început marți prin distrugerea a 114 tone de carne de porc europeană aflată sub embargou în orașul Samara, iar joi au distrus 319 tone de diverse alimente.

Acest fapt a provocat un val de proteste din partea societății civile din Rusia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente