„Vinul Moldovei” în top 10 cele mai discutate vinuri din presa americană

vin
Foto: PC: Facebook/Wine of Moldova

Brandul de țară „Vinul Moldovei” a cucerit mass-media din Statele Unite ale Americii. Țara noastră ocupă o poziție fruntașă cu un vin Malbec roșu sec din anul 2011.

Acest fapt îl putem vedea în top 10 al celor mai discutate vinuri din presa americană, realizat de revista The Drinks Business.

Autorul articolului este Dennis Sodomka, care s-a arătat impresionat de istoria milenară a tradiției vinurilor în Moldova, dar și de aromele care pot fi savurate în fiecare pahar. „Nu am gustat niciodată un vin din Moldova. De fapt, a trebuit să caut pe hartă unde se află această țară. M-a impresionat. Vinul este unul potrivit pentru a fi savurat pe timp de vară și strălucește alături de bucate”, a afirmat Denis Sodomka, comparându-l cu cel produs în Toscana – regiune din Italia consacrată în această industrie.

De asemenea, și alte vinuri moldovenești sunt apreciate în Statele Unite ale Americii, fapt confirmat prin numeroasele articole din presa americană.

În The Daily Meal, jurnalistul Roger Morris plasează Vinul Moldovei într-un top al 21 de vinuri din lume consumate în sezonul estival, recomandate pentru raportul preț-calitate. În top se regăsesc vinuri produse în SUA, Franța, Uruguay și alte state.

Pe journalnow.com, despre vinul Moldovei se scrie ca fiind alegerea săptămânii în cadrul unei rubrici specializate. Michael Hatings recunoaște că vinurile noastre nu sunt foarte populare în SUA , însă consideră că are mari șanse să devină notoriu și îl califică ca fiind „o alternativă” pentru unele sorturi produse în Italia.

În floridaweekly.com, Jerry Grienfield găsește vinul Moldovei ca fiind „fascinant”. Jurnalistul american se arată impresionat de combinația reușită de struguri, arome florale și de fructe, pe care au realizat-o vinificatorii autohtoni în producerea vinului.

Pe blogul specializat wine.about.com, expertul american Stacy Slinkard recomandă vinul produs în Moldova din struguri Sauvignon Blanc, precizând că „este un vin intrigant de la început până la sfârșit”, datorită aromelor florale și de citrice dulci. Expertul este de părere că, spre deosebire de vinurile produse în alte state, cel moldovenesc are un conținut scăzut de aciditate, care face „să-ți vibreze simțurile”, fiind perfect pentru a-l savura alături de fructele de mare. Aceasta face ca vinul Moldovei să devină „A wine to remember”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente