(video) Un grup criminal din care fac parte și tineri, reținut pentru furtul a cinci milioane de lei

furt
Foto: ziarullumina.ro

Grupul criminal compus din cinci membri a fost reţinut de către poliție. Bănuiţii cu vârstele cuprinse între 22 și 40 de ani s-au dovedit a fi originari din raioanele Comrat şi Ceadâr Lunga, aceștia fiind anterior judecaţi pentru diverse infracţiuni.

Metoda de pătrundere în casele cetăţenilor era forţarea geamurilor sau a lacătelor de la uşile din termopan.

Aceştia îşi planificau furturile doar în zilele de weekend, atunci când proprietarii lipseau de acasă. De obicei, sustrăgeau doar safeurile în care se aflau mijloace financiare, bijuterii din aur şi alte bunuri de preţ, după care părăseau teritoriul capitalei.

Actualmente, poliţiştii au constatat preliminar suma pagubelor materiale pricinuite proprietarilor, aceasta depășind cinci milioane de lei. Potrivit informaţiilor acumulate de către ofiţerii de investigaţii, indivizii erau specializaţi în spargeri de locuinţe, în special în cele din sectorul privat.

Ei au fost arestaţi pe un termen de 30 de zile şi sunt cercetaţi penal pentru furturi în proporţii deosebit de mari. Legislaţia penală în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 12 ani.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente