(video) Cinci tineri au fost reținuți în timp ce jefuiau o casă din Chișinău

img_4904
Foto: Grup criminal, reţinut în momentul comiterii unui atac tîlhăresc în centrul capitalei

A fost reținut un grup criminal, specializat în comiterea tâlhăriilor. Grupul era format din cinci membri, dintre care trei erau minori, cu vârstele cuprinse între 15 şi 17 ani, iar ceilalți doi maturi, s-au dovedit a fi studenți.

Tinerii și-au stabilit să jefuiască o familie care locuia într-o casă, situată pe strada Mihai Eminescu din Capitală. În decurs de două săptămâni, oamenii legii au organizat ambuscade zilnice în preajma respectivei locuințe, fiind înregistrate două tentative de pătrundere în casă de către un grup de persoane neidentificate la acel moment, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul General de Poliție.

Pe 21 octombrie 2013, ora 22:15, inculpații au pătruns în curtea casei sărind gardul, iar mai apoi, au intrat în locuință, unde, la acel moment se afla proprietara, în vârstă de 45 ani, împreună cu fiica sa de 18 ani.

Sub conducerea procurorilor au fost efectuate percheziții corporale ale infractorilor reținuți, asupra cărora au fost depistate cuțite, un pistol, mănuși chirurgicale, alte obiecte.

Potrivit datelor acumulate de procurori, activitatea criminală a grupării ar fi fost dirijată de către o persoană care-şi ispășește pedeapsa în unul din penitenciarele republicii, actualmente, fiind întreprinse acțiuni în vederea identificării tuturor celor implicați în planificarea comiterii acestei infracțiuni.

Procuratura Generală le-a înaintat celor cinci tineri învinuirea pentru tâlhărie săvârșită de către un grup criminal, infracțiune pentru care legea penală prevede o pedeapsă de la 10 până la 12 ani închisoare.

La demersul procurorilor, cei doi studenți au fost plasați în arest preventiv, iar minorii au fost transmiși sub supravegherea rudelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente