Fotoreporterul Constantin Grigoriță a fost amenințat de paza de corp a lui Vlad Filat

grigorita
Foto: Constantin Grigoriță în Parlament PC: Facebook/ Constantin Grigoriță

Fotojurnalistul Constantin Grigoriță a declarat pentru Media Azi că un reprezentant al pazei de corp a deputatului Vlad Filat l-a amenințat, joi, în timp ce fotografia în sediul Parlamentului. „Mi-a spus că îmi va rupe degetele dacă îmi mai îndrept obiectivul spre Vlad Filat, deoarece i-aș încalcă intimitatea și i-aș încurca să lucreze”.

Potrivit lui Grigoriță, incidentul s-ar fi produs în timp ce jurnaliștilor li s-a permis să intre în sala de ședințe pentru filmări protocolare. „Aș vrea să știu de când sala de ședințe a Parlamentului este spațiul intim al unui deputat?”, s-a întrebat fotoreporterul, informează media-azi.md.

Liliana Anghel, șefa Serviciului de presă al Parlamentului, pe care am contactat-o pentru a afla detalii despre acest incident, ne-a spus că nu poate comenta pentru că nu a fost martoră la cele întâmplate.

Igor Moraru, reprezentant al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), ne-a informat că în cazul în care jurnalistul consideră că i-a fost lezat dreptul de a-și exercita meseria, ori dacă a fost bruscat, intimidat etc., poate adresa către SPPS o plângere, prin care să solicite examinarea problemei. Cererea sa va fi neapărat examinată și, în cazul în care reprezentantul pazei va fi găsit vinovat, acesta va fi sancționat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente