Valeriu Ostalep: Vlad Filat a folosit-o pe Maia Sandu pentru a-şi reabilita imaginea

Maia-Sandu
Foto: PC: EVZ.md

Liderul PLDM, Vlad Filat, a folosit-o pe Maia Sandu, desemnând-o în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a-şi reabilita imaginea şi a câştiga credibilitate.

Declaraţia aparţine directorului Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate, Valeriu Ostalep, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

„Filat a ştiut că Maia Sandu nu este agreată de către partenerii de alianţă şi chiar el personal n-a dorit-o pe aceasta în fruntea Guvernului. Dar a făcut o manevră ieftină pentru a câştiga credibilitate în faţa partenerilor străini, prezentând situaţia în felul următor: uite eu sunt cel mai european dintre toţi, iar cei din PDM şi PL au respins o asemenea candidatură integră”, a spus analistul.

Ostalep crede că Filat a ales-o pe Maia Sandu pentru că a fost un ministru disident. „Maia Sandu nu mai este aşa cum se declară. Poate credeam, dacă nu vota acele hotărâri secrete privind garanţiile de creditare a Băncii de Economii. Dar aşa, a tăcut şi a aşteptat momentul potrivit. Filat însă se află într-o situaţie delicată. El are două variante – ori se menţine la putere, ori ajunge la închisoare. Greşelile făcute în trecut au început să iasă la suprafaţă”, a opinat Ostalep.

Valeriu Ostalep crede că PDM şi PL nu au acceptat candidatura Maiei Sandu pentru că s-au temut că nu vor putea s-o manipuleze: „Cei care deţin pârghii la putere doresc să aibă subalterni care să le execute ordinele, pe care să-i poată manipula. Ei nu vor accepta niciodată un subaltern care prezintă riscul că peste o perioadă de timp va încerca să se manifeste independent”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente