Oportunitate! Cehia oferă tinerilor moldoveni 10 burse de studii

images_0x0__cropped_image_1349777263_app0x5073f76fe3b4f
Foto: Program de burse în Cehia! PC: christiantour.ro

Ministerul Educației, Tineretului şi Sportului al Republicii Cehe oferă 10 burse guvernamentale cetățenilor Republicii Moldova, pentru anul academic 2016/2017.

Pentru ciclul I de licență și ciclul II de masterat se oferă șapte burse de studii, cu predare în limba cehă (cu un an de pregătire lingvistică), la următoarele specialități:
# Agricultură;
# Economie (comerț);
# Specialităţi tehnice;
# Managementul resurselor umane;
# Ecologie (sanare hidrogeologică);
# Medicină și servicii sociale.

Pentru studii de masterat și doctorat cu predare în limba engleză sunt preconizate trei burse, la următoarele specialități:
# Agricultură;
# Economie (comerț);
# Informatică;
# Ecologie;
# Energetică.

Termenul limită de depunere a cererilor – 30 septembrie 2015. Cererile se depun online, accesând următorul link: http://registr.dzs.cz/registr.nsf. Aplicația va include și o scrisoare de motivare, urmată de testul online.

Candidații cu rezultate pozitive la test vor fi invitați la Ambasada Cehiei în Republica Moldova pentru interviu și depunerea pachetului de documente.

Pentru precizări și consultări, vă rugăm să vă adresați administratorului registrului la adresa de e-mail: [email protected].

*1-2 burse sunt preconizate pentru cetățenii Republicii Moldova din regiunea Transnistreană. Depunerea dosarului se va realiza urmare recunoașterii actelor de studii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente