(foto) Interviu vizual, despre viață și creație, cu tânăra fotografă Elena Goroshka

3
Foto: PC: Elena Goroshka

Elena Goroshka este o tânără fotografă care s-a remarcat cu idei artistice, transpuse prin prisma obiectivului său în creații deosebite. #diez a decis de această dată să aleagă o altă cale de a vă face cunoștință cu lucrările ei, anume prin intermediul unui interviu vizual.

Colecția lucrărilor tinerei Elena Goroshka este vastă, cuprinzând fotografii captate în diverse părți ale lumii, în locuri exotice, cu peisaje de paradis, compoziții acrobatice, originale și unice. Deci, să descoperim creația sa în acest interviu, în care fiecărei întrebări îi corespunde o fotografie sugestivă:

#1. Cine este Elena Goroshka?

Sunt un fotograf care experimentează, care este mereu în căutarea propriul Eu și a unui cadru demn.

 

PC: Elena Goroshka

#2. De ce ai început să fotografiezi?

Am început a fotografia întâmplător, din curiozitate și dorința de a manifesta viziunea mea asupra vieții.

 

PC: Elena Goroshka

#3. Unde găsești inspirație?

Consider că oamenii creativi găsesc întotdeauna inspirație în cele mai banale lucruri. Poate fi un vers dintr-un cântec, salutul unui prieten, zâmbetul unui copil sau mugurii de primăvară. Eu nu caut inspirația, ea singură mă găsește.

 

PC: Elena Goroshka

#4. Care este lucrarea care te definește ca fotograf?

Nu am criterii fixe care m-ar defini ca fotograf. Fotografiile care azi îmi plac foarte mult, mâine pot fi deja o simplă imagine. Ce mă definește pe mine ca fotograf, ar trebui să știe oamenii care își doresc să lucreze cu mine, altceva nu contează.

 

PC: Elena Goroshka

#5. Care este cel mai riscant loc în care ai fotografiat?

A fost un caz în care eu pregăteam o nouă poză pentru proiectul „365 de zile”. Am amplasat aparatul foto pe stativ, am pornit timerul și am fugit să urc repede pe palmier. Asta mi-a reușit, dar să cobor a fost foarte greu, iar de sărit jos era prea riscant. Mi-am zgâriat picioarele până am coborât, dar în schimb, am făcut o astfel de fotografie.

 

PC: Elena Goroshka

#6. Care este cea mai senzuală poză făcută de tine?

Îmi este dificil să aleg din fotografiile mele lucrări pe care eu le-aș putea numi sexy, pentru că sunt foarte multe. De asemenea, sunt lucrări preferate, care se încadrează în categoria sexy, dar pe care nu le pot afișa, deoarece sunt captate personalități publice. Am un model preferat – Valeria Nicov, ea este pentru mine etalonul feminității și al senzualității.

 

PC: Elena Goroshka

#7. Ce mesaj transmit fotografiile tale?

Orice fotografie este un crâmpei din trecut. Este o amintire. Este ceva care ne poate întoarce în acea perioadă, care de mult timp nu mai este, indiferent de ce este reprezentat în ea. Este o legătură cu noi, cei „de ieri”, tineri și infantili.

 

PC: Elena Goroshka

#8. Ce este dragostea?

Este eliberarea de propriul Ego spre binele altui om.

 

PC: Elena Goroshka

#9. Ce înseamnă libertatea?

Libertatea este dreptul personal al fiecăruia. Dacă tu – care citești aceasta – ai ales să lucrezi într-un birou care te limitează, este libertatea ta. Libertatea mea însă este să nu depind de nimic, să fac doar ceea ce îmi place și să îmi monitorizez timpul fără ordinele cuiva.

 

PC: Elena Goroshka

#10. Cum poți obține echilibru cu tine însăți?

Să obțin libertatea cu mine însămi mă ajută diverse pratici, precum ar fi yoga, exercițiile respiratorii, meditația. La fel, contribuie și persoanele cu care comunic.

 

PC: Elena Goroshka

#11. Care este sensul vieții (tale)?

Sensul vieții este foarte simplu – de a învăța, de a munci pentru a te perfecționa, de a te îmbogăți spiritual și de a nu uita să fii, din când în când, copil.

 

PC: Elena Goroshka
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente