De obicei, fiecare al doilea care are un aparat foto bun sau semi-profesionist se consideră fotograf, ceea ce i-ar putea deranja pe fotografii cu experiență. Iată de ce, echipa #diez te invită să treci prin cele 10 puncte de mai jos, pentru a vedea dacă ești un fotograf adevărat sau nu.

Comunitatea rusească de fotografi Я – Фотограф, destinată celor îndrăgostiți de fotografie, inspirându-se din experiențele profesioniștilor, a selectat top 10 semne prin care înțelegi dacă ești un fotograf bun sau nu. Articolul a fost creat în baza experienței personale, observațiilor, ficțiunilor și a umorului.

#1. Majoritatea prietenilor tăi au fotografii făcute de tine postate în calitate de poze de profil pe rețelele de socializare.

 

PC: Ilona Sergheevna

#2. Măsori timpul în secunde și îl numești timp de expunere.

#3. O cameră din casa ta este acoperită cu pânză neagră, destinată pentru scopuri fotografice.

#4. Weekendurile sunt zile de lucru, iar zilele lucrătoare sunt weekenduri.

 

PC: Sașa Florea

#5. Când privești un film, nu obișnuiești să observi modul în care joacă actorii, ci modul în care se așează lumina pe chipurile eroilor, gândindu-te din care parte bate lumina video.

#6. Când vezi o persoană, te gândești cum i-ai fi „prelucrat fața” în Photoshop.

#7. Dormi în geanta luminilor de studiou, pentru că banii pe care i-ai avut i-ai cheltuit pe aceste elemente și nu mai ai bani să cumperi un pat.

 

PC: Diana Erhan

#8. Aparatul foto este primul lucru pe care îl iei într-o călătorie, chiar dacă temperatura pe plajă este de +35 de grade, iar în munți de -30 de grade Celsius.

#9. Încă mai calculezi câte lentile foto trebuie să ai ca să fii pe deplin fericit.

#10. Ieși la plimbare ca să faci „ceva poze”. În rezultat – 8 GB de imagini.

 

PC: Teodor Bordeianu

#diez îți urează să faci fotografii cât mai bune!