O antreprenoare din Moldova, pe aceeași scenă cu președintele SUA, Barack Obama

11701189_393220427555076_8475771256983897725_n
Foto: PC: Facebook/Global Entrepreneurship Week Moldova

Republica Moldova va fi prezentă pentru prima dată la Summitul Global al Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Summit – GES 2015 KENYA), care se va desfășura în perioada 25-26 iulie 2015, la Nairobi, Kenya. Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, și-a anunțat prezența la eveniment.

La Campionul Europei de Est a bătăliei investițiilor, Get in the Ring: Eastern Europe, Geta Rasciuc va reprezenta Republica Moldova. „Pentru a participa, persoana trebuie să fie nominalizată de o entitate membră a Rețelei Globale a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Network – GEN). După ce am fost nominalizată, a avut loc procesul de selectare a candidaților care vor participa la eveniment. Mă bucur că mă număr printre cele 1.000 de persoane care vor fi prezente”, a declarat pentru GEN Moldova, Geta Rasciuc.

Aceasta a spus că emoțiile sunt mari, dar la fel sunt și așteptările. „Pe 24 iulie va avea loc Ziua Tinerilor și Femeilor în cadrul GES (GES Youth and Women’s Day), la care vor participa 150 de antreprenori din toată lumea. Este o nouă oportunitate de a discuta cu investitorii, factorii de decizie din politică și experții din industrie. Voi face tot posibilul să acumulez cât mai multă experiență, voi fi atentă la toate remarcele experților și mă voi pregăti să mă alătur celor 1.000 de persoane care vor fi prezente la Summitul din 25 și 26 iulie”, spune Rasciuc.

Campiona Europei de Est la bătălia investițiilor, Get In The Ring, menționează că nu va rata ocazia să se numere printre puținele persoane din Republica Moldova care au strâns mâna președintelui american, Barack Obama.

Summitul Global al Antreprenoriatului este una din activitățile organizate pe parcursul unui an de Rețeaua Globală a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Network – GEN) și la care Republica Moldova a aderat în 2013.

GES a fost lansat în 2009, la inițiativa liderului SUA, Barack Obama, ca o platformă globală ce va permite „înarmarea” antreprenorilor cu resursele și abilitățile necesare ca să dezvolte o afacere cât mai competitivă în secolul vitezei.

Primul GES a avut loc în 2010, în capitala Statelor Unite ale Americii, Washington. La scurt timp, GES s-a extins la nivel global, fiind organizat de guvernele din Turcia, Emiratele Arabe Unite, Malaezia și Maroc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente