În contextul problemelor economice grave cu care se confruntă Grecia, un grup de tineri a găsit o alternativă pentru a aplana situația. Aceștia au creat un fond pentru salvarea poporului grec.

Update 1 iulie, ora 11:00: Deja s-au strâns peste 600 mii euro și cifra continuă să crească cu fiece secundă.

 

Campania IndieGoGo pentru salvarea Greciei

„Situația din Grecia devine plictisitoare, miniștrii europeni se gândesc dacă pot sau nu să mai ajute poporul grec. De ce noi, oamenii, nu am face pur și simplu ceva pentru a schimba situația spre bine? Uniunea Europeană este casa a circa 503 milioane de oameni. Dacă fiecare dintre noi am dona câțiva euro, atunci Grecia ar redeveni țara de dinainte”, spun ei.

Grecia are nevoie de 1,6 miliarde de euro. S-ar părea o sumă mare, însă aceasta înseamnă doar 3 euro de la fiecare cetățean al Uniunii Europene.

Tinerii au creat o campanie socială pe site-ul IndieGoGo, unde cei care vor să doneze bani pot să intre și să citească condițiile donării.

#1.  Gaj 3 euro și obții o carte poștală cu prim-ministrul grec, Alex Tsipras, trimisă chiar din Grecia.
#2. Gaj 6 euro și obții brânză Feta și o salată proaspătă de măsline.
#3. Gaj 10 euro și obții o sticlă mică de Ouzo, trimisă direct acasă.
#4. Gaj 25 euro și obții o sticlă de vin grecesc.
#5. Gaj 160 euro și obții un coș cu produse precum măsline, brânză Feta, Ouzo, vin grecesc și altele.
#6. Gaj 5000 euro și obții o sărbătoare festivă. Totul inclus, pentru o săptămână petrecută în Atena.
#7. Gaj 1.000.000 €, se referă la oamenii care sunt foarte bogați. Nu le promit nimic în valoare de această sumă mare, în schimb vor avea recunoștință din partea populației Uniunei Europene, în special de la poporul grec.

Campania a fost lansată ieri și până acum s-au strâns bani în valoare de 24.620 de Euro, suma este în continuă creștere.

Captură foto/Indiegogo.com

Captură foto/Indiegogo.com

Silvia Dalnițchi