Realizează proiecte inovatoare pentru comunitatea ta la tabăra de vară GirlsGoIT

girls1
Foto: PC: GirlsGoIT

Domnișoarele care sunt interesate de tehnologiile informaționale sunt invitate să participe la o tabără de vară inedită, unde, descoperind o problemă în comunitatea lor, vor învăța să folosească soluțiile IT pentru a o rezolva.

Tabăra de vară GirlsGoIT este un program de două săptămâni care îți oferă posibilitatea de a învăța cum poți crea o aplicație web, cum poți realiza un proiect inovator pentru comunitatea ta, descoperi o cale spre o potențială carieră nouă și face cunoștință cu oameni de succes și noi prieteni.

Ești îndemnată să participi pentru că:
# Vei studia cum poți construi un website uimitor;
# Vei lua cunoștință cu codurile și programarea de la profesionaliștii de top din Moldova;
# Vei învăța să-ți creezi propriul tău Web CV (un CV online);
# Vei elabora un proiect web pentru comunitatea ta;
# Vei avea oportunitatea să devii un ambasador Girls Go IT și să deschizi un club Girls Go IT în comunitatea ta, pentru a încuraja fetele să-și dezvolte competențe digitale;
# Vei descoperi talentul și abilitățile tale în tehnologiile informaționale;
# Vei avea oportunitatea să faci un stagiu de practică în cadrul unei companii IT în Moldova.

Tabăra va avea loc între 17 și 30 august. În această perioadă, vei reuși să dezvolți un proiect creativ pentru comunitatea ta cu ajutorul specialiștilor în IT și mentorilor. De asemenea, vei fi parte a unui networking util, unde vei stabili noi legături cu persoanele care te vor ajuta la generarea mai multor idei cu impact pozitiv pentru Moldova.

Criterii de eligibilitate:
# Trebuie să ai între 16 și 20 de ani;
# Trebuie să fii disponibilă să participi pe întreaga durată a taberei;
# Să ai acordul de participare din partea unui părinte sau a tutorelui;
# Trebuie să identifici o problemă în comunitatea ta pe care ai putea să o rezolvi cu ajutorul tehnologiilor informaționale.

 

PC: GirlsGoIT
PC: GirlsGoIT

Termenul limită pentru înscriere la tabără este 7 iulie, iar formularul de înregistrare îl găsești aici. Mai multe detalii găsești pe site-ul oficial al proiectului. De asemenea, urmărește pagina de Facebook a proiectului GirlsGoIT.

GirlsGoIT este o inițiativă comună a UN Women Moldova, Programului Femeile în Politică, Centrului de Guvernare Electronică, Novateca, ATIC și TEKEDU. Aceasta are drept scop stimularea capacității de antreprenoriat și inovare în Republica Moldova prin abilitarea tinerelor cu competențe digitale. Platforma manifestului GirlsGoIT a fost creată pentru a mobiliza forțele instituțiilor guvernamentale, societății civile, afacerilor și partenerilor de dezvoltare care și-au asumat responsabilitatea de a colabora în scopul dezvoltării abilităților digitale și a spiritului antreprenorial a tinerelor din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente