(foto, video) Cum va arăta centrul orașului Ungheni după ce va fi modernizat

balon-2-1024×632
Foto: Orașul Ungheni PC: <a href="http://ungheni.md/site/wp-content/uploads/2014/10/balon-2-1024x632.jpg" target="_blank">ungheni.md</a>

Primăria orașului Ungheni are planuri mari în ceea ce privește centrul orașului. Piața Independenței și toată regiunea de vis-a-vis își va schimba total înfățișarea, precum și strada Națională.

Este vorba de un proiect amplu de modernizare ce va relaționa și armoniza întreg spațiul public din centrul orașului, informează Unghiul.

Proiectul de modernizare a zonei centrale se extinde pe suprafața cuprinsă între străzile Feroviară, Alexandru cel Bun, Națională și Piața Independenței. Proiectul respectiv prevede reconfigurarea străzii Naționale, amenajarea unui sens giratoriu la intersecția străzii Alexandru cel Bun și Națională, construirea unei parcări subterane, a unui centru multifuncțional.

 

Schiță de proiect a modernizării Pieței Independenței din Ungheni PC: unghiul.info

Aceste modificări vor asigura funcționalitate maximă a acestei zone, deoarece va fi fluidizat traficul rutier, va fi înlăturată problema parcărilor neregulamentare ale mașinilor, iar cele mai importante servicii pentru cetățeni vor fi concentrate chiar în centrul orașului. Pentru detașarea traficului rutier de pe strada Națională, va fi reamenajată strada Feroviară cu sens dublu.

De asemenea, va fi amenajată zona de agrement prin construirea a două fântâni arteziene moderne, reamenajarea parcului din preajma monumentului „Crucea martirilor neamului”, pavarea trotuarelor cu piatră cubică și instalarea unui mobilier urban nou. Piața Independenței va fi transformată în zonă pietonală, însă își va păstra menirea de a servi la organizarea diferitelor evenimente culturale, târguri, concerte, festivaluri, dar și competiții sportive.

Astfel, zona centrală a orașului ar urma să fie înfrumusețată și modernizată, pentru a deveni atât funcțională, cât și atractivă pentru locuitori și vizitatori. Proiectul amplu de schimbare și modernizare a centrului orașului Ungheni este cuprins în Strategia de Dezvoltare a orașului pentru perioada 2014–2020. Este de menționat faptul că în proiectul respectiv este inclusă și construirea Palatului Justiției și a Catedralei Episcopale care deja sunt în proces de lucru. Următorul pas întreprins de administrația locală pentru realizarea acestui proiect va fi întocmirea unui studiu de fezabilitate și căutarea finanțărilor necesare.

 

Cum va arăta centrul orașului Ungheni PC: unghiul.info

Potrivit specialiștilor din cadrul Primăriei, acest proiect ambițios este unul necesar pentru oraș, pentru a putea corespunde standardelor unui oraș modern, cu spațiu public urban amenajat conform normelor. Adică, acesta trebuie să ofere spații pentru toate categoriile de persoane — copii, tineri, persoane în vârstă, persoane de afaceri și chiar vizitatori. Importantă este respectarea armoniei dintre spațiile funcționale și natură: spații cu vegetație, fântâni arteziene care să ofere umiditatea necesară unui loc în care oamenii se pot odihni. După cum afirmă oficialii primăriei, modernizarea centrului orașului Ungheni va fi doar începutul spre modernizarea întregului oraș.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente