Maia Sandu: E foarte greu de spus dacă mă văd sau nu în următorul Guvern

maiasandu2
Foto: Maia Sandu, ministrul degrevat al Educației al Republicii Moldova

După ce în presa de la Chișinău se vehiculează de câteva zile că Maia Sandu ar putea să nu se mai regăsească în noul executiv, ministrul demisionar al Educației, afirmă că deocamdată, îi este greu spună dacă va face parte sau nu din viitoarea echipă guvernamentală. O declarație în acest sens a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

„Nu ştiu. Aceasta e ce pot să vă spun acum. Faptul că îmi doresc ca reformele în educaţie să continue este cert. Dacă mă văd sau nu într-o următoare echipă, este foarte greu de spus în acest moment”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit șefei de la Educație, îi este greu să dea un răspuns din cauza situației generale din Moldova, care este una destul de proastă şi din cauza riscurilor care cresc. „Şi aceste riscuri ţin nu doar de lucruri abstracte, dar inclusiv şi de sectorul educaţiei, avem probleme de lipsă a sprijinului bugetar, a suportului bugetar din partea comunităţii internaţionale. Tocmai s-a anunţat şi nu e vorba doar de suport bugetar aşa cum îl înţelegem noi, sunt afectate şi resursele care vin pentru sprijinirea reformelor în sectoare, inclusiv în educaţie. De exemplu, în cazul nostru este un mare semn de întrebare dacă vom primi resursele de la Comisia Europeană pentru implementarea reformei în învăţământul profesional tehnic. Nu ştim ce se va întâmpla cu banii de la Banca Mondială. Deci, se creează nişte condiţii destul de proaste pentru continuarea reformelor”, a mai adăugat ea.

Maia Sandu a menționat că este pentru continuarea reformelor. „Trebuie să avem credibilitate ca echipă şi ca și clasă politică, ca să putem continua reformele. Imaginaţi-vă că noi mergem mai departe şi le cerem oamenilor să cheltuie responsabil pentru educaţie, să continue cu procesul de optimizare a reţelei instituţiilor de învăţământ, în situaţia în care la nivel macro, la nivel politic nu se iau nişte decizii corecte ca să asigurăm utilizarea corectă a banilor publici. Or, am văzut ce s-a întâmplat în ultimii ani, care este credibilitatea unui guvern, care este credibilitatea unui minister atunci când le cere oamenilor simpli, care şi aşa au viaţă dificilă, să strângă cureaua în situaţia în care, cum spuneam, la nivel macro acest lucru nu se întâmplă”, susține ministrul degrevat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente