Calculatorul care îți arată care este contribuția ta la bugetul Chișinăului pentru patru ani

tax-reductions_image
Foto: Contribuția ta la bugetul local PC: www.wix.com

Calculatorul contribuției locale este unul din instrumentele campaniei „Cântărește-ți votul”, creat pentru a arăta locuitorilor orașului Chișinău cu câți bani ei contribuie la bugetul local, pentru ca apoi aceștia să poată cere socoteală pentru cheltuieli.

Atunci când înțelegi cu cât ai contribuit în patru ani la bugetul local, la băncile din Parcul Valea Morilor, de exemplu, și apoi vezi cum ele sunt aruncate în lac, simți mai aproape ceea ce se întâmplă în Chișinău și atunci realizezi de ce votul tău trebuie să fie dat unor persoane competente.

Aplicația se referă doar la salariul brut mai mare de 3000 de lei. Calculatorul estimează doar suma care este destinată administrației publice locale conform articolului 5 din Legea privind Finanțele Publice Locale, care prevede defalcări de la impozitul pe venitul persoanelor fizice, pentru bugetul municipal Chişinău – 50% din volumul total colectat pe teritoriul municipiului Chişinău. Soarta finală a banilor publici o puteți solicita la Inspectoratul Fiscal Teritorial.

 

Calculator Bugetul Local
Calculator Bugetul Local

Poți vedea cu cât contribui la bugetul local aici: Calculatorul contribuției.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente