Platforma civică „Demnitate și Adevăr” și PL se acuză reciproc de lipsa respectului

mit
Foto: PC: Independent.md

Partidul Liberal intenționează să organizeze un alt miting care va avea loc cu o săptămână înainte de turul doi al alegerilor locale.

După încercarea de a împărți Chișinăul în două tabere, PL acuzând platforma „Demnitate și Adevăr” că responsabilii acesteia au întrerupt mitingul celor din partid, acesta a anunțat că va organiza un alt miting cu o săptămână înainte de turul doi al alegerilor locale.

Potrivit Realitatea.md, cei de la PL sunt siguri că vor ajunge în turul doi. Liderul Mihai Ghimpu a precizat că „legislația prevede că cel care depune primul cerere pentru a organiza o acțiune într-un anumit loc are prioritate. Platforma DA a anunțat mitingul, fără să ne întrebe pe noi. Am vorbit cu Vasile Năstase și i-am explicat că mitingul nu e o acțiune pe care să o întrerupi, ca apoi să revii la ea. Deja a fost totul planificat, sunt cheltuieli”. Potrivit partidului, aceștia au anunțat despre organizarea mitingului actual încă în anul 2012.

Potrivit Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, adevărații apărători ai țării se aflau în fața scenei lor. Independent.md transmite că, în cadrul manifestației, participanții au scandat mesaje anti-guvernamentale, dar ținta protestatarilor a fost și Partidul Liberal. Acțiunea liberalilor de a ocupa PMAN cu mașini și autobuze a trezit nemulțumire printre zecile de mii de manifestanți, care au strigat „trădătorii” și „Iuda”, făcând referire la liberali.

Platforma a acuzat PL în intenția de a dezbina poporul. Aceștia au afirmat că sunt împotriva manifestărilor de violență și nerespectare, la care apela PL-ul.

În rezultat, cei din PMAN au fost împărțiți în două tabere. După ora 14:00, manifestanții Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” au pornit într-un marș spre Centrul Național Anticorupție, în timp ce liberalii au rămas la manifestația din PMAN.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente