CTJM: În Moldova există 30 de platforme de informare pentru tineri

IMG_8882
Foto: Reprezentanții CTJM la conferință

În prezent, potrivit Centrului Tânărului Jurnalist din Moldova, la noi în țară se înregistrează 30 de platforme online, 14 posturi de radio, un post TV, 107 ziare și 34 de reviste pentru tineri.

Recensământul Presei Tinerilor este un studiu care a fost efectuat în perioada martie – mai 2015 și include rezultatele cu privire la problemele și progresele mass-mediei pentru tineri începând cu anul 2012, până în prezent.

Scopurile acestuia include: identificarea principalelor caracteristici ale presei tinerilor, identificarea problemelor cu care se confruntă tinerii jurnaliști în activitatea lor și, de asemenea, domeniile în care s-ar putea dezvolta presa pentru tineri.

Violeta Mihailova, directorul proiectului, ne-a spus că rezultatele recensământului sunt îmbucurătoare. „Comparând cu datele recensămintelor precedente, noi am depistat o tendință de creștere a mass-mediei pentru tineri. De obicei, mai multă atenție se acordă platformelor online, deoarece sunt mai accesibile, mai ales cu viteza destul de mare a internetului de la noi din țară.”

 

Violeta Mihailova, Director de Proiect
Violeta Mihailova, Director de Proiect

La Recensământ au participat 186 de instituții media din 32 de raioane, UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană. Acestea au fost selectate pe categorii de mass-media: ziar/revistă, radio și platformă online, iar instrumentele de colectare a informațiilor au fost chestionarele, interviurile și focus grupurile.

Silvia Dalnițchi

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente