Cei mai conectați profesori la resursele digitale din țară au fost premiați

Castigatorii Concursului resurse digitale educationale
Foto: Premii pentru cele mai bune proiecte didactice care utilizează TIC PC: Soros Moldova

Profesori din 13 gimnazii și licee au fost premiați astăzi în cadrul concursului Resurse digitale educaționale pentru clasele multimedia. 15 cadre didactice s-au învrednicit de premii bănești în valoare totală de 8.000 de dolari SUA. De asemenea, școlile, ai căror profesori au prezentat la concurs cele mai reușite proiecte didactice, vor beneficia de câte o tablă interactivă SmartBoard.

Scopul concursului „Resurse digitale educaționale pentru Clasele Multimedia” a constat în extinderea domeniilor de utilizare a mijloacelor oferite de tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor în procesul de predare-învățare-evaluare din instituţiile de învăţământ general din ţară. Pentru a se înscrie la concurs, profesorii au prezentat un proiect didactic prin care a fost expus modul de utilizare a resurselor digitale elaborate/selectate în cadrul lecțiilor, implementate în Clasele Multimedia.

Învingătorii au fost premiați pentru cele mai reușite proiecte didactice care au ca bază tehnologiile informaționale. Potrivit Anei Corețchi, director de proiect, scopul concursului constă în extinderea domeniilor de utilizare a mijloacelor oferite de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor în procesul de predare-învățare-evaluare din instituţiile de învăţământ general din ţară.

Prezentă la festivitatea de premiere a învingătorilor, viceministrul Educației, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a menționat că premiile acordate învingătorilor reprezintă o recunoaștere a eforturilor depuse de autorii proiectelor, dar și de cei cu care aceștia lucrează – elevi, profesori, administrațiile instituțiilor de învățământ. „În educație avem nevoie de idei inovatoare, dar și de suficientă energie pentru a implementa aceste idei. Sperăm ca ideile dumneavoastră să devină un bun public, un instrument și un izvor de inspirație în sprijinul colegilor din toate școlile din țară”, a menționat Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Aproape 90 de dosare au fost recepționate în cadrul concursului. În urma deliberării, consiliul de experți a decis să ofere un premiu I, trei premii II, cinci premii III și patru premii speciale:

PREMIUL I – CHISTRUGA Gheorghe, LT Mihai Eminescu, Drochia
PREMIUL II – Echipa de la LT Petre Ștefănucă, Ialoveni: CHIRUȚA Tatiana, BURLACU Natalia, BALMUȘ Nicolae
– CUCIUC Aliona, LT Varniţa, Anenii Noi
– CULEVA Tatiana, LT Mihail Guboglo, Ceadîr-Lunga
PREMIUL III – BAERLE Iulia, LT Principesa Natalia Dadiani, Chişinău
– GUȚU Victor, LT Gordineşti, Edineţ
– DICUSAR Laura, LT Gaudeamus, Chişinău
– VERLAN Tudor, LT Ion Creangă, Coşniţa, Dubăsari
PREMIUL III – CONAC Corina, LT Vasile Coroban, Glodeni
PREMIU SPECIAL – GONCEAR Ghenadie, LT Ştefan cel Mare, Rezina
– BELIBOVA Silvia și Gorobîc Valentina, LT Varniţa, Anenii Noi
– GORINCIOI Valeriu, LT Mihail Sadoveanu, Călăraşi
– PORȚEVSCHI Vasile, Gimnaziul Valeriu Bulicanu, Boldureşti, Nisporeni

Premii speciale au fost oferite și școlilor ai căror profesori au prezentat în cadrul concursului cele mai bune resurse digitale. Astfel, elevii și profesorii din LT Varnița din Anenii Noi, și cei de la LT „Petre Ștefănucă” din Ialoveni vor beneficia de câte o tablă interactivă SmartBoard.

Câștigătorilor le-au fost acordate premii în valoare de 300 – 1.000 USD. Totodată, au fost acordate două premii speciale – câte o tablă interactivă pentru școlile ale căror cadre didactice au prezentat cele mai bune resurse digitale.

Proiectele câștigătoare vor fi plasate în perioada următoare pe site-ul Centrului Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație – http://ctice.md/. Astfel, resursele digitale create vor deveni sursă de inspirație pentru alți profesori din țară.

Anterior, în cadrul aceluiași concurs, 29 de instituții de învățământ general au fost dotate cu clase multimedia pentru instruirea asistată de calculator.

Concursul a fost organizat în cadrul Proiectului de Sprijinire a Reformei Educației în Republica Moldova de Fundația Soros-Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și cu sprijinul financiar al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente