NASA a făcut publice imaginile color ale lui Pluto și ale sateliților săi

pluto1
Foto: Pluto fotografiat de către instrumentul de imagerie LORRI ce aparține navei New Horizon, PC: NASA

Nava spațială New Horizon ce aparține lui NASA a captat imagini mai clare ale planetei pitici Pluto și ale celui mai mare satelit al său – Luna Charon, găsind și sateliți noi ai planetei.

Deși imaginea color ar părea un pic cam neclară, aceasta a fost captată de către imager-ul color Ralph ce era localizat pe nava New Horizon. Imaginea a fost captată pe 9 aprilie 2015, iar distanța de fotografiere era de la aproximativ 115 milioane de kilometri, distanță comparabilă cu cea dintre planeta Venus și Soare, scrie Celebeat.

 

PC: NASA
PC: NASA

Potrivit NYC News, astăzi a fost făcută publică o nouă imagine animată, demonstrând Pluto și sateliții săi la o distanță mai apropiată, de aproximativ 88 de milioane de kilometri. Aceasta captează Luna Charon, dar și Lunile mai mici Nix și Hydra. Instrumentul de imagerie LORRI al navei a captat pentru prima dată Lunile recent descoperite Kerberos și Styx.

 

PC: NASA
PC: NASA

Diametrele celor două luni recent descoperite sunt de 6 la 21 de km și, respectiv, de la 10 la 32 de kilometri. Kerberos și Styx au fost pentru prima dată observate în 2011 și 2012, când echipa New Horizons studiase informațiile telescopice primite de la nava Hubble.

Luna Charon are o lungime de 1.2000 de kilometri, Hydra – 60 și 148 de kilometri, iar Nyx – între 47 și 137 kilometri.

Experții NASA au confirmat că imaginile și tehnicile de procesare ale acestora vor fi folosite de către echipa New Horizon pentru a continua explorarea vecinătății lui Pluto.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente