Centrul de E-Guvernare al Republicii Moldova a fost premiat în cadrul Conferinței E-Gov din Tallinn

e-governance
Foto: PC: Igor Guzun

Conferința E-Gov din Tallinn a adunat experți din întreaga lume, experți din domeniile guvernării, afacerilor, academiei, organizațiilor internaționale și societatea civilă pentru a discuta despre probleme importante din strategiile de e-guvernare și nu doar.

Conferința a avut loc pe 12 și 13 mai, iar experții au vorbit despre designul strategiilor de e-guvernare, despre cei 15 ani de experiență de e-guvernare în cadrul Parteneriatului Est-European, coordonarea și comunicarea în implementarea proiectelor de e-guvernare și nu în ultimul rând despre securitatea cibernetică.

Conferința a avut scopul de a interconecta comunitățile implicate în proiectul de e-guvernare și anume:

# Factorii de decizie din partea guvernului și strategii din țările care implementează la nivel național proiectele de e-guvernare, concentrându-se pe țările Parteneriatului Est-European și Parteneriatului Guvernelor Deschise;
# Organizațiile donatoare ce susțin dezvoltarea unor practici administrative deschise, transparente și eficiente prin intermediul soluțiilor TIC;
# Companiile ce dezvoltă aplicații de e-guvernare, ajutând și la implementarea acestora.

În cadrul acestei conferințe, Centru de E-Guvernare al Moldovei a fost premiat pentru realizările sale în domeniul e-guvernării. Stela Mocan, directorul executiv al Centrului de E-Guvernare și echipa sa au obținut premiul Conferinței E-Gov din Tallinn. Acest premiu demonstrează că anume colaborarea dintre comunități promovează o mai bună e-guvernare la nivel național și internațional.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente