Fii deschis schimbărilor: 4 metode alternative de a călători gratuit

ANDR_7276
Foto: PC: horoshiyblog.livejournal.com

Atunci când visezi să călătorești, o simplă dorință nu este suficientă. Astfel, mai ai nevoie și de o bază materială stabilă, iar dacă nu ai bani, stai acasă. Totuși, situația poate fi schimbată. #diez îți propune 4 metode alternative de a călători gratuit.

Banii nu trebuie să fie un impediment pentru iubitorii de aventură și călătorii. Astfel, dacă nu îți e frică de schimbare, iar peripețiile se țin scai de tine, ar trebui să încerci următoarele moduri de turism.

#1. Cazare ca la tine acasă

În cazul în care ai propria casă și nu îți e frică să o lași în grija unui străin, atunci ar trebui să încerci programul HomeExchange, în cadrul căruia poți să alegi una din casele expuse pe site, din orice colțișor al lumii. În această ordine de idei, veți face schimb de case pe o scurtă perioadă de timp.

#2. Couchsurfing

Platforma Couchsurfing este mult prea cunoscută în rândul tinerilor care se alimentează din propriul entuziasm. Dacă te pornești într-o aventură, dar nu știi unde te vei caza, intră pe acest site. Aici vei găsi liste întregi de persoane care la sigur îți vor oferi minimum un pat pentru a te odihni.

#3. Ajută și vei fi răsplătit

Dacă ești deschis schimbărilor și nu îți este frică să răsufleci mânecile de la cămașă pentru a oferi o mână de ajutor, atunci acestă oportunitate este pentru tine. WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms) este o platformă care încearcă să creeze relații amicale între voluntarii și fermierii din toată lumea. Astfel, după ce ai terminat treburile la fermă, ai tot timpul din lume pentru a explora zona, iar cazarea și mâncarea îți sunt garantate.

#4. Învață să fii util

Dacă știi să schiezi, să înoți sau să faci surfing, ar fi bine să ai și un certificat care atestă măiestria ta. Mergi într-o regiune în care turiștii practică sau învață să facă ceea ce tu deja cunoști, anume acolo unde abilitățile tale sunt utile și altora. În acest mod, nu doar te vei odihni, dar vei face și bani de buzunar, dacă vei activa în calitate de antrenor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente