La maratoanele din străinătate este o tendință ca unii participanți să fie ieșiți din comun. Unii promovează anumite campanii, alții pur și simplu se distrează. Echipa #diez a încercat să vadă cine s-a remarcat în acest an.

În dimineața de 26 aprilie a fost dat startul primului maraton internațional la Chișinău. Câteva sute de participanți s-au înscris pentru a alerga cursele de 3, 10, 21 și 42 de km.

De la obținerea independenței Republicii, acesta este primul maraton de asemenea dimensiuni la Chișinău, unde participă reprezentați din peste 30 de țări. Odată început, pe Instagram utilizatorii împărtășeau poze.

La maraton au participat oameni de diferite vârste, cel mai vârstnic participant având 80 de ani. În competiție s-au înscris și echipele diferitelor întreprinderi locale, licee, dar și simpli cetățeni. Între curse, vizitatorii și susținătorii evenimentului, precum și participanții erau parte a unor flashmoburi de dansuri, precum Macarena sau Hora. De asemenea, organizatorii evenimentului au pregătit numeroase premii pentru 10 cei mai buni alergători la diferite curse, dar și, spre exemplu, pentru persoanele care aveau cele mai creative costume.

La cursa de 10 km au învins Natalia Cerchez și Roman Prodius, ultimul fiind reprezentantul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

 

Dji la Maratonul din Chișinău PC: Instagram/ pashaka

Dji la Maratonul din Chișinău PC: Instagram/pashaka via Alex Furajkov

Dji la Maratonul din Chișinău PC: Instagram/ Olga Cozacenco

Dji la Maratonul din Chișinău PC: Instagram/Olga Cozacenco

Dji la Maratonul din Chișinău PC: Instagram/ aaaleksandrovna

Dji la Maratonul din Chișinău PC: Instagram/aaaleksandrovna

PC: Ni Igor

PC: Ni Igor

Un tomberon

Un tomberon

Prințese din poveste PC: Chisinau Marathon

Prințese din poveste PC: Chisinau Marathon

O diavoliță PC: Chisinau Marathon

O diavoliță PC: Chisinau Marathon

Un skater PC: Chisinau Marathon

Un skater PC: Chisinau Marathon