(video) Urmărește monstrul din lacul Loch Ness pe Google Maps

nessie
Foto: PC: strangehistory.net

Sunt cunoscute puține criptide, precum Nessie, adică animale a căror existență este sugerată, însă nu și demonstrată. Deja timp de zeci de ani rezidentul pe termen lung al lacului Loch Ness din nordul Scoției este „vânat” de către turiști entuziasmați și „captat” în poze de către numeroși fotografi.

Monstrul din Loch Ness a creat un val cultural enorm – a fost un monstru de referință în filmele „Ghostbusters” și „Napoleon Dynamite”, îl găsești în versurile pieselor celor de la Judas Priest și Grinderman, fusese documentat și în serialul TV „Doctor Who”. Nessie are chiar și propriul desen animat și un profil de Google Doodle.

 

Desenul animat despre Nessie
Desenul animat despre Nessie

Înainte nu era posibil să-l găsești pe Nessie undeva pe Google Maps. Iată de ce, în cinstea celebrării vestitei poze din 1934, în care este întruchipat monstrul lacului Ness, Google Maps a lansat o imagine panoramică de 360 de grade a legendarului lac.

 

„Surgeon's Photograph” se presupune a fi prima poză concretă cu Nessie
„Surgeon’s Photograph” se presupune a fi prima poză concretă cu Nessie

Google a colaborat cu Adrian Shine, expert pe Nessie și domnul cu barba argintie din video. Shine studiază criptidul încă din 1973, având, de asemenea, cunoștințe bogate despre Loch Ness, care se întinde în Highlands și este cel mai „voluminos” lac din Scoția.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente