Microsoft va implementa un program de angajare a persoanelor ce suferă de autism

microsft head
Foto: PC: http://techimpact.org/

În această luni, corporația Microsoft a anunțat că va implementa un program-pilot de angajare a lucrătorilor ce suferă de autism.

Microsoft colaborează cu o organizație numită „Specialisterne”, cea din urmă creând și găsind locuri de muncă pentru persoanele ce suferă de această boală. În cadrul programului-pilot, Microsoft va oferi poziții full-time în sediile companiei din Redmond, statul Washington, anunță Mashable.

„Microsoft e mai puternic atunci când își extinde oportunitățile, având diferite brațe de muncă reprezentate de clienții noștri. Oamenii cu autism întăresc forța de care avem nevoie în cadrul companiei”, a scris într-un blog post Ellen Smith, vice-președintele pe operațiuni în cadrul corporației. Fiul acesteia, în vârstă de 19 ani, suferă de autism de la 4 ani. „Fiecare individ este diferit, unii având capacitatea excelentă de a reține informația, de a gândi la un nivel detaliat și de a se aprofunda și de a excela în matematică sau cod. Este un zăcământ de talente, pe care vrem să continuăm să-l explorăm la Microsoft”, a explicat Smith.

Deocamdată, nu este cunoscut numărul de angajați potențiali în cadrul programului. În topul celor mai clasate companii cu forță de muncă diversă se află și Microsoft.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente