Zece operații estetice neobişnuite despre care nu ai auzit până acum

oper
Foto: Operaţii estetice neobişnuite PC: libertatea.ro

În ultimii ani, chirurgia plastică a câștigat din ce în ce mai mulți pacienți, deoarece s-a adaptat cerințelor de înfrumusețare aflate într-o permanentă schimbare. Există câteva tipuri de intervenții estetice mai puțin cunoscute publicului larg, care, deși par înspăimântătoare, nu sunt ocolite de cei care își doresc perfecțiune în viața lor.

Iată care sunt acestea, conform articolului publicat de libertatea.ro:

#1. Corectarea lobilor auriculari 

Este necesară persoanelor cu lobii auriculari despicați în urma purtării unor cercei grei. Sunt aplicate suturi foarte fine pentru reconstruirea fantei necesare suspendării cerceilor.
Recuperarea durează două săptămâni, cicatricea dispărând definitiv după câteva luni.

#2. Decaparea abdominală

Este o tehnică nouă de liposucție care implică eliminarea totală a grăsimii abdominale pentru conturarea perfectă a mușchilor de la acest nivel. Procedura durează cam 2 ore, însă recuperarea se extinde pe o perioadă de câteva luni.

#3. Implantul de mustață

Este o procedură extrem de populară în Turcia, care urmărește stimularea creșterii părului facial. Părul este prelevat din alte regiuni anatomice și este transplantat în zona în care pacientul își dorește. Ulterior, acesta nu are voie să se bărbierească timp de 15 zile, iar în 6 luni se văd rezultatele finale.

#4. Întinerirea scrotului

Este o procedură prin care se întinde pielea testiculelor, astfel încât acestea să devină mai estetice. Se poate corecta, de asemenea, culoarea scrotului, în funcție de dorința exprimată de pacient.
Durează între 45 și 70 de minute, iar efectul este temporar (aproximativ o lună de zile), fiind necesare 6 ședințe pentru obținerea rezultatelor vizate.

#5. Liposculptura picioarelor

Este ca o liposucție pentru membrele inferioare prin care se elimină excesul de strat adipos de la nivelul gambelor, ulterior remodelându-se partea inferioară a picioarelor după cum își dorește pacientul.Nu este indicată persoanelor cu gambe bine dezvoltate din punct de vedere al țesutului muscular.

#6. Operația de mărire a gurii

Este foarte populară în Asia și presupune efectuarea unor mici incizii pe părțile laterale ale buzelor pentru a crea un chip care pare mereu să zâmbească.

#7. Operația de modificare a liniilor din palmă

O intervenție la care apelează pacienții superstițioși care cred că își pot schimba destinul. Intervenția durează 15 minute, însă recuperarea e ceva mai lungă (aproximativ o lună).

#8. Operația de slăbit cu nitrogen

Presupune înghițirea unei pilule umplute cu nitrogen, specialistul folosind un cateter pentru a umfla această pilulă în stomacul pacientului exact ca pe un balon. Balonul rămâne în partea superioară a stomacului timp de 12 săptamâni, creierul începând să accepte obiceiuri alimentare mai sănătoase. Se poate scăpa de 10 kilograme în timpul acestui tratament.

#9. Scurtarea degetelor de la picioare (Intervenția Cenușăresei)

Presupune îndepărtarea unor segmente de os, lucru care poate duce la instalarea artritei. Nu se cunosc efectele pe termen lung ale procedurii. Poate fi efectuată pentru scurtarea și subțierea degetelor, îndepărtarea monturilor sau injectarea de grăsime corporală în tălpi, pentru mai mult confort în timpul mersului.

#10. Sutienul intern

Spre deosebire de operațiile obișnuite de mărire a sânilor, sutienul intern implică o intervenție ce are ca scop redobândirea aspectului tânăr al bustului. Este o procedură inventată de medici israelieni care durează cam 40 de minute și care constă în introducerea unor cupe de silicon sub sâni, susținute de două bretele realizate din material dur, care se leagă de coastele dintre sâni și umeri cu șuruburi din titan.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente