(video) Droguri, arme și mai multe bunuri, depistate la Cahul

dsc_0890_0
Foto: PC: IGP

La sfârșitul săptămânii trecute, angajații Inspectoratului de poliție Cahul au primit o informație operativă precum că un bărbat prepară, păstrează, consumă și realizează substanțe narcotice.

Astfel, la 27 martie curent, în cadrul percheziției desfășurate la domiciliul suspectului de 59 de ani, originar din orașul Cahul, polițiștii au ridicat: un sac din polietilenă și 35 pachețele cu masă vegetală uscată, seringi cu substanță de culoare cafenie, mai multe vase cu urme de substanță de culoare cafenie.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217 alin. (2), CP RM „Păstrarea substanțelor narcotice, săvârșite în proporții mari fără scop de înstrăinare”.

Dacă  suspectul va fi găsit vinovat, acesta riscă amendă de la 8 la 14 mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de până la 150 de ore sau închisoare de până la 1 an.

 

PC: IGP
PC: IGP
PC: IGP
PC: IGP
PC: IGP
PC: IGP

În alt caz, la 28 martie curent, în baza unei cauze penale inițiate pe furt, aflată  în gestiunea Inspectoratului de poliție Cahul au fost efectuate mai multe percheziţii la persoanele suspecte în acest caz, în localitatea Ciumai, raionul Taraclia.

Astfel, în cadrul percheziției desfășurate la domiciliile bănuiților, oamenii legii au depistat şi ridicat: un sac cu masă vegetală mărunțită, uscată, de culoare cafenie, în cantitate de aproximativ 20 kg, un pistol de model „BLOW MAGNUM MOD 2000” calibru 9 mm, o cutie cu 9 cartuşe calibru 16, de model TAXO, șase anvelope  și o motoretă de model „VIPER” fără numere de înmatriculare, sustrasă din orașul Vulcăneşti.

De asemenea, au mai fost ridicate și un subwoofer sustras și o armă pneumatică cu lunetă de model “BAIKAL” de cal. 45 mm.

În cazul în care va fi dovedită vinovăția persoanelor, acestea  riscă amendă  de la 6 la 20 mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau  închisoare de până la 4 ani. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente