Playlist săptămânal: Metamorfozele grunge, dedicate lui Kurt Cobain

nirvana-hd-photo-band-members
Foto: PC: musiclipse.com

La sfârșit de săptămână, și anume pe 5 aprilie, se vor împlini 21 de ani de la moartea renumitului muzician și reprezentant notoriu al muzicii grunge Kurt Cobain.

Kurt Donald Cobain, născut la 20 februarie 1967, este cunoscut drept vocalistul trupei Nirvana, cel mai reprezentativ colectiv al muzicii grunge, care a luat amploare la mijlocul anilor 1980. Fragmente de heavy metal, hardcore punk și curentul indie sunt caracteristicile principale ale muzicii grunge, cunoscut și sub numele de Seattle Sound. Alte trupe reprezentative ale grunge-ului sunt Soundgarden și Alice in Chains. Totuși, Nirvana și personalitatea lui Kurt Cobain, precum și a soției sale Courtney Love, au inspirat și continuă să inspire atât industria muzicii rock, cât și trendurile actuale, moda din prezent fiind abundentă de elemente din lookul grunge.

În această săptămână, #diez a ales o serie de coveruri pe piesele renumitei trupe Nirvana. Te sfătuim să asculți în fiecare zi piesele propuse, întrucât vei găsi note simfonice, fine, lente sau „mai grele” în fiecare creație metamorfozată a trupei. La crearea acestui playlist au participat numeroși utilizatori de Facebook, care cu mare plăcere au împărtășit preferințele lor în materie de coveruri și piese-tribut pentru Nirvana.

#1. Întrucât e început de săptămână, iar fiecare din noi merge sau la studii, sau la serviciu, trebuie să-ți începi ziua cu o piesă plină de energie și ritmuri mai grele. Piesa a fost scrisă de Kurt Cobain, încercând să facă o paralelă dintre scena grunge și clișeele despre școală.

 

#2. Marți este una dintre cele mai sigure zile, iar precum Nirvana și-a găsit succesul cu piesa „Smells like teen spirit”, fiind în topul charturilor muzicale din 1992, te îndemnăm să asculți acest cover făcut în ritmuri lente și fine, pentru a te inspira.

 

#3. Pentru această miercuri, te îndemnăm să asculți coverul creat de un proiect local, piesa fiind interpretată în cadrul concertului „Smells like Grunge” din octombrie 2014. Piesa „Rape me” a fost concepută drept o piesă anti-violență.

 

#4. Joi continuăm promovarea talentelor autohtone, ascultând ritmurile energice și simfonice ale colectivului Chișinău Youth Orchestra.

 

#5. Vineri, după o săptămână de lucru, prietenii te vor primi așa cum ești. Ascultă piesa „Come as you are”, una dintre cele mai cunoscute piese ale Nirvanei, în interpretarea trupei Civil Twilight.

 

#6. Păstrează scuzele tale pentru sâmbătă! Ascultă o variantă mai netradițională a piesei „All Apologies” în interpretarea cântăreței pop Lorde. Piesa „All Apologies” este una din piesele de fundal ale filmului documental despre viața lui Kurt Cobain, care va fi difuzat în premieră la HBO pe 4 mai curent.

 

#7. Duminica lasă-te pradă inimii cuiva! Ascultă o versiune extrem de neobișnuită, cu o abordare unică, a unei piese foarte puternice. Dacă nu ai știut, numele inițial al piesei era „Heart-Shaped Coffin”.

Echipa #diez îți urează o săptămână frumoasă și audiție plăcută.

Taguri: #playlist
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente