Ora Planetei 2015: Iluminarea în centrul Chișinăului se va stinge pentru o oră

11081204_442079329292348_8947635098754260124_n
Foto: PC: Facebook/Ora Planetei Moldova

Astăzi, 28 martie, va fi sărbărită Ora Planetei. Cu această ocazie, Primăria Municipiului Chișinău se va alatura acțiunii și va contribui la salvarea planetei.

Municipiul Chişinău se alătură acţiunii mondiale „Ora Planetei”, pentru al şaptelea an consecutiv. Începând cu 20.30, pentru o oră, vor fi stinse luminile interioare şi exterioare în sediile instituţiilor subordonate administraţiei publice locale. În acelaşi interval de timp, vor fi deconectate şi instalaţiile electrice din clădirile menţionate.

De asemenea, în același interval de timp, va fi deconectat parţial şi iluminatul stradal din municipiul Chişinău, în zona centrală a oraşului, inclusiv pe strada pietonală.

 

PC: the9billion.com
PC: the9billion.com

Prin această acţiune, Chişinăul susţine iniţiativa globală de mediu, care are drept scop sensibilizarea societăţii faţă de problemele ecologice. Iniţiativa reprezintă, în acelaşi timp, un îndemn de economisire a resurselor energetice, pentru a contribui la protecţia mediului şi diminuarea schimbărilor climaterice.

În context, Primăria municipiului Chişinău face apel către persoanele fizice şi juridice, oameni de afaceri şi comunităţi să adere la această acţiune de întrerupere voluntară şi rezonabilă a curentului electric.

Acţiunea „Ora Planetei” a fost iniţiată în anul 2007 de World Wildlife Fund for Nature (WWF) în Sidney (Australia), când circa 2 milioane de persoane şi-au stins concomitent luminile. În 2014, „Ora Planetei” a atins o cotă de participare de peste 2 miliarde de persoane din aproximativ 7 mii oraşe şi 150 de ţări.

Vezi aici programul activităților organizate de către Ministerul Mediului al Republicii Moldova, ce se vor desfășura în Chișinău pe strada pietonală A. Diordiță.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente