Încep testările preliminare pentru absolvenții de gimnaziu și candidații la BAC 2015

elevi-examen
Foto: PC: zch.ro

Absolvenţii de gimnaziu vor participa în perioada 24 – 27 martie la testări preliminare pentru absolvirea clasei a IX-a. Testări similare vor fi organizate în perioada 27 martie – 3 aprilie şi pentru candidaţii la examenul de Bacalaureat.

În această perioadă, Agenţia de Asigurare a Calităţii va pune la dispoziţia instituţiilor de învăţământ şi candidaţilor modele de teste la disciplinele de examen.

„Scopul acestui exerciţiu este de a familiariza elevii cu formatul testului şi nivelul de dificultate al subiectelor care vor fi propuse în examen, precum şi de a oferi posibilitatea instituţiilor de învăţământ să aprecieze gradul de pregătire a elevilor din instituţie pentru examenele de absolvire”, a menţionat Anatol Topală, directorul Agenţiei de Asigurare a Calităţii.

După testare, subiectele propuse candidaţilor în testarea respectivă vor fi analizate şi discutate de profesori cu elevii la clasă. La această testare elevilor nu li se dau note.

Testele şi baremele de corectare utilizate în testare vor fi postate pe pagina web a Agenţiei de Asigurare a Calităţii în compartimentul Evaluări Naţionale, Clasa9/Clasa12, Sesiunea 2015, Pretestare.

La testările preliminare vor participa circa 32 de mii de candidaţi la examenele de absolvire a gimnaziului şi circa 27 de mii de candidaţi la examenul de Bacalaureat.

Orarul desfăşurării testării candidaţilor la examenele de absolvire, sesiunea de examene 2015

gimnaziu

liceu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente