(foto) Chișinăuienii scriu versuri în schimbul unei cafele în cadrul „Pay with a Poem Day”

IMG_9541-horz
Foto: „Pay with a Poem Day” la Propaganda Cafe

Astăzi este celebrată Ziua Internațională a poeziei în 23 de țări, iar Moldova nu este o excepție, 13 localuri din Chișinău fiind membri ai frumoasei mișcări de a oferi o cafea în schimbul unei poezii.

Probabil deja ai reușit să vezi care sunt cele mai interesante și colorate poze cu miros de cafea și ritmuri iambice pe Instagram în cadrul evenimentului internațional, organizat de Julius Meinl. Și o parte din echipa #diez a reușit să meargă într-un local din capitală și anume la „Propaganda Cafe” pentru a simți plăcerea de a scrie o poezie și a de a primi o cafea din cele trei tipuri propuse.

IMG_9544-horz

10432463_933048283401622_8964385619913909843_n

În acest local administrația i-a împărtășit echipei #diez că fluxul de persoane care au scris versuri și au primit în schimb o cafea a fost mare, evenimentul fiind deschis tuturor doritorilor până la ora 23:00. Tipurile de cafea disponibile în cadrul ofertei sunt Espresso, Cappuccino și Americano. Răsfoind prin cutia magică de poezii, #diez a descoperit că, de fapt, iubitorii de cafea au scris propriile creații, dar au și citat diverse versuri de-ale lui Eminescu, Mateevici și chiar Shakespeare.

IMG_9548

IMG_9554

Echipa #diez a discutat și cu vizitatorii-participanți la eveniment, aceștia salutând inițiativa unică în felul său. „Este ceva neobișnuit și frumos. În cadrul evenimentului dat, fiecare poate să-și dezvăluie latura poetică, scriind ceva de la sine, din suflet. Noi însă am mers pe calea clasică și am scris o poezie deja știută”, au afirmat oaspeții localului.

cats

Amintim că Ziua Internațională a Poeziei a fost proclamată de UNESCO, în 1999, la Paris și de atunci această zi are rolul de a sprijini poezia și de a întări legătura dintre poezie și alte forme de artă – teatrul, dansul, muzica, pictura și altele.

IMG_9553

IMG_9556

IMG_9550

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente