Ora Pămantului este un eveniment internaţional, sărbătorit în acest an pe data de 28 martie. Vezi care sunt cele două evenimente ce marchează această ocazie.
Ora Planetei constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât şi de către instituţii şi unităţi economice. Acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF). Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraş din Australia, între orele 19:30 şi 20:30 la 21 martie 2007. La acel eveniment au participat 2,2 milioane de oameni.
Pe data de 27 martie, între orele 14:30 – 16:30, la American Resource Center va avea loc o prezentare dedicată celei mai importante ore din fiecare an Earth Hour (Ora Planetei). Se va afla și se va discuta despre cum stăm la capitolul eficienței energetice la nivel mondial, în Republica Moldova, cum putem fi eficienți energetici la noi acasă, școală sau universitate, oficiu etc. După aceasta, se va rula filmul „No Impact Man” – un documentar despre cum o familie din New York City încearcă să trăiască un an de zile fără a aduce daune mediului înconjurător. Evenimentul este organizat de Agenția pentru Eficiență Energetică.
Pe data de 28 martie, pe strada pietonală în numele lui Alexandru Diordiţă, în intervalul de timp 18:00 – 22:00, va avea loc evenimentul Ora Planetei. Spune Stop încălzirii globale!
În Republica Moldova acţiunea Ora Planetei se va derula pentru al șaptelea an consecutiv și lumina se va stinge între orele 20:30 și 21:30.
Ţinând cont de importanţa evenimentului, Ministerul Mediului solicită participarea tuturor instituţiilor din țară, tuturor cetățenilor care le pasă de soarta planetei pe care trăim.
Mai multe colective de artiști profesioniști și amatori, intrepreți de muzică populară și de estradă, orchestre și grupuri de dansatori și-au anunțat participarea în programul artistic.
Vezi aici cum să înveţi să reduci consumul de energie electrică zi de zi.