Top 10 cele mai interesante întrebări din etapa a doua a Campionatului CUC 2015

alexei șerșun
Foto: Top 10 cele mai bune întrebări, selectate din cadrul etapei a doua a Campionatului 2015P, PC: Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale

Pe 1 martie 2015 a început Campionatul de Primăvară 2015 de „Ce? Unde? Când?”, unde echipele din Divizii, Ligi și Superligi vor lupta pentru obținerea unui nou loc în clasament sau menținerea acestora pe poziții.

În cadrul celei de-a doua etape a campionatului, au fost create întrebări de către echipele organizatoare Ö, #hashtag, CLCT, Beleizis. Echipa #diez a selectat Top 10 cele mai interesante și, pe alocuri, controversate întrebări, care au fost citite în cadrul etapei de Ligi și Superligi pe data de 8 martie.

 

Membrii echipelor organizatoare a etapei a doua a Campionatului 2015P, PC: Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale
Membrii echipelor organizatoare a etapei a doua a Campionatului 2015P, PC: Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale

#1. 

#2. Autor: Vladislav Ledniov, #hashtag

Legendă:
După decesul concubinei sale, împăratul Wu din Dinastia Han și-a chemat ofițerii de curte și le-a ordonat să o readucă la viață. Aceștia au reușit să o învie, folosind o piele de măgar și încă un obiect.
Răspundeți cu trei cuvinte: legenda apariției cui ați ascultat-o?

Răspuns: Teatrul de umbre
Comentariu: Din pielea de măgar a fost asamblată păpușa concubinei, care, luminată cu un opaiț, a permis să o aducă la viață, sub forma unei umbre.

Participanții din Superligi, PC: Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale
Participanții din Superligi, PC: Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale

#3. Autor: Dan Croitoru, #hashtag

Acest dispozitiv simbolic de la Universitatea din Chicago are menirea de a aduce la conștiința publicului un anumit pericol. Dispozitivul apare ca motiv în serialul „LOST”, în primul episod din „Heroes” și în fiecare capitol din Watchmen. Numiți-l cu două cuvinte în română sau engleză. Timpul!

Răspuns: Ceasul Apocalipsei sau Doomsday Clock
Comentariu: Ceasul Apocalipsei este o interfață sub forma unui ceas simbolic, administrată de Consiliul de Directori al Buletinului Oamenilor de Știință din Domeniul Atomic de la Universitatea Chicago, care arată câte minute despart omenirea de o catastrofă de proporții globale, care ar duce la anihilarea ei, moment simbolizat prin miezul nopții. Noi începem jocul.

#4. Autor: Sergiu Terman, Ö

Gifts from Enola, adică daruri de la Enola, este o trupă post-rock ce și-a încheiat activitatea în 2013. Cunoaștem două destinații care au primit daruri, Enola fiind implicată în ambele livrări. Care sunt aceste destinații?

Răspuns: Hiroshima și Nagasaki
Comentariu: Enola Gay este Boeingul care a aruncat bomba nucleară asupra Hiroshimei și a fost implicat în survolarea celei de-a doua ținte – Kokura.

Membrii echipelor organizatoare a etapei a doua a Campionatului 2015P, PC: Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, PC: Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale
Membrii echipelor organizatoare a etapei a doua a Campionatului 2015P, PC: Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale,

#5. 

#6. Autor: Sergiu Terman, Ö

Sperăm să vi se aprindă un beculeț, sau cel puțin o diodă.

Ce formație a fondat chitaristul din The Yardbirds, după destrămarea acestora în 1968?

Răspuns: Led Zeppelin.
Comentariu: După destrămarea trupei The Yardbirds în 1968, chitaristul principal Jimmy Page a participat la fondarea trupei Led Zeppelin. LED-ul (light-emitting diode) este o diodă semiconductoare ce emite lumină la polarizarea directă a joncțiunii p-n.

Verificarea întrebărilor, PC: Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale
Verificarea întrebărilor, PC: Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale

#7. Autor: Veronica Visoţchi, Ö

La căutarea ei în Google, primele rânduri de imagini sunt despre un browser, adică un navigator web. Ce este ea, dacă la noi este sărbătorită în fiecare an pe 24 iunie?

Răspuns: Ia (cămașa din portul național)
Comentariu: IE este abrevierea pentru Internet Explorer.

#8. 

Echipa Bifidoc din Liga A, PC: Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale
Echipa Bifidoc din Liga A, PC: Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale

#9. 

#10. 

Următoarele întreceri între Divizii vor avea loc pe 14 martie, iar între echipele Ligilor și Superligilor – pe 15 martie 2015.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente