(video) Mihail Sandu, basarabeanul care a cucerit Clujul prin muzică, a lansat o nouă piesă

Снимок
Foto: Tânărul Mihail Sandu despre piesa proaspăt lansată „Doar visuri” și activitatea sa muzicală. PC: arhivă personală

Mihail Sandu este un tânăr artist originar din Moldova, stabilit, în prezent, la Cluj. De curând, a lansat noua sa piesă „Doar visuri”. Despre aceasta, dar și despre experiența sa în domeniul muzical, Mihail a relatat pentru #diez.

Mihail a spus că muzica și-a făcut prezența în viața sa la vârsta de 9 ani: „Atunci am început să studiez pianul. Mama mea a insistat să fac pian, deși, recunosc, și mie îmi plăcuse ideea. Mai țin minte că în perioada aia, un profesor de muzică mi-a zis: „Să nu crezi, Mihail, că după ce termini școala de artă vei deveni un artist, tu ar trebui să devii un artist până absolvești școala de artă”. Acest fapt m-a motivat să mă implic în mult mai multe activități extrașcolare. Am îndrăgit chitara, între timp am devenit membrul unor formații de muzică ușoară pentru copii și astfel, ușor-ușor am început să dau de gustul muzicii.”

 

Tânărul muzician Mihail Sandu. PC: arhivă personală
Tânărul muzician Mihail Sandu. PC: arhivă personală

„Îmi scriu singur piesele, îmi place să creez. De obicei, mă ajută să-mi materializez stările sufletești. Nu-mi aduc aminte numărul exact, dar vă pot spune că am pregătit multe piese ce urmează a fi lansate. Există multe idei și schițe la care se lucrează și care vor prinde, cu timpul, o formă finală”, a afirmat Mihail.

 

Tânărul muzician Mihail Sandu. PC: arhivă personală
Tânărul muzician Mihail Sandu. PC: arhivă personală

Potrivit spuselor sale, piesa „Doar visuri” a fost creată în 4 zile: „A apărut ideea, apoi melodia și textul piesei. Ideea piesei s-a născut în momentul în care am privit în jurul meu și mi-am dat seama că aproape toți prietenii mei (și nu numai) întâmpină foarte multe obstacole în realizarea propriilor idei și visuri, oricare ar fi domeniul în care activează. În acel moment am realizat cu adevărat presiunea societății și mi-am dat seama că vreau să fac o piesă despre aceasta.

Videoclipul piesei a fost filmat în 6 zile, în orașul Cluj Napoca. Când ne gândeam cum să îl realizăm, Loredana Hrinciuc îmi zise: „Mihail, de ce nu faci un colaj cu oameni din lumea ta? Mai ales că aproape toți prietenii tăi sunt artiști și sigur au povești care merită spuse.” Mi-am dat seama că era ceea ce trebuie: în câteva secunde deja vizualizam și scenariul propriu zis. În zilele următoare, sub regia mea, am filmat videoclipul împreuna cu Pavel Curagău. Am depus suflet în această creație și am avut parte de o experiență frumoasă alături de oameni faini. Sper mult că piesa asta va ajunge acolo unde merită.”

 

Tânărul muzician Mihail Sandu. PC: arhivă personală
Tânărul muzician Mihail Sandu. PC: arhivă personală

Până acum, lui Mihail i-a reușit să înregistreze o performanță frumoasă, întrucât: „În aprilie 2014 am semnat contract cu casa de discuri Roton. Împreună am lansat primul meu single „Dans Nocturn”, două cover-uri și ultimul meu single „Doar visuri”.”

 

„Visul meu este ca muzica mea să ajungă la urechile cât mai multor oameni, să văd că toată munca mea din această perioadă este apreciată”, a conchis tânărul.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente