Simona Halep a obținut al 10-lea titlu de învingătoare din cariera sa de tenis

Tennis: BNP Paribas Open-Halep v Bouchard
Foto: Simona Halep PC: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports via gsp.ro

În seara de 21 februarie jucătoarea română de tenis Simona Halep a învins în turneul Women’s Tennis Association (WTA) din Dubai.

În duelul final, Halep a învins-o pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova în două seturi, 6-4, 7-6 (7/4), după o oră și 47 de minute de joc, anunță Agrepres.

Astfel, prin această victorie, care i-a adus și 900 puncte WTA și 456.000 dolari (organizatorii au anunțat că intenționează să acorde și bonusuri, inclusiv un automobil de lux), Simona Halep își trece în palmares al 10-lea titlu din circuitul profesionist din carieră și al doilea anul acesta, după cel de început de an, de la Shenzhen (China). Este, în schimb, primul turneu Premier 5, de valoare echivalentă cu Masters-urile masculine, după alte astfel de competiții Premier, de la New Haven, Moscova și Doha.

„La începutul turneului unii oameni mă întrebau dacă simt presiunea deoarece eram principala favorită. Am spus că nu, deoarece nu mă gândeam la asta, doream doar să intru pe teren și să joc fiecare meci în parte, pentru că toate lumea joacă bine aici. Am jucat cu jucătoare bune ca Makarova, Pliskova, Wozniacki — ea a fost numărul unu mondial doi ani. Deci, sincer, este o victorie extraordinară pentru mine”, a spus Halep într-un interviu acordat pentru Agerpres.

În total, Simona, în vârstă de 23 de ani, a disputat 16 finale în circuitul profesionist, ajungând la zece titluri în palmares și șase jocuri finale pierdute.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente