(video) Un tânăr a fost reținut, fiind bănuit de răpirea unei minore de 17 ani

cms-image-000008740
Foto:Foto-simbol PC: deschide.md

Un individ în vârstă de 25 ani, originar din raionul Orhei, a fost reţinut de către ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie Chişinău, fiind bănuit de răpirea unei minore de 17 ani, pe care ar fi supus-o unor acţiuni violente cu caracter sexual. Incidentul a avut loc în seara zilei de 15 februarie curent, într-o suburbie a capitalei.

Potrivit unui comunicat emis de Direcția de Poliție a Municipiului Chișinău, minora a fost urcată forţat într-un automobil de model „BMW”, în timp ce se deplasa pe stradă.

Datele acumulate în cadrul acţiunilor de investigaţii şi de urmărire penală conchid că victima ar fi fost răpită de lângă un cămin studenţesc, apoi dusă la o margine de oraş, unde ar fi fost agresată sexual în mod pervers, sub ameninţări şi răfuieli fizice. Ulterior, ea a fost lăsată pe marginea traseului Chişinău – Orhei.

Victima s-a dovedit a fi originară dintr-o localitate din raionul Făleşti şi este studentă la o instituţie de învăţământ din capitală. În cadrul audierilor, bănuitul și-a recunoscut vina parţial, fiind reţinut în Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău. Actualmente, el este cercetat penal pentru răpirea unei persoane, act ce prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 6 până la 10 ani şi pentru acţiuni violente cu caracter sexual, act care prevede o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de la 5 până la 12 ani.

Totodată, Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău solicită persoanelor care au fost martori oculari ai cazului, să comunice informaţiile neîntârziat. La fel, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze după ajutor la Serviciul specializat  902, atunci când se comite o infracţiune sau contravenţie.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente