Doina Strulea – „vioara din mansarda” de la Criuleni

doina
Foto: Doina Strulea PC: Arhiva personală

Povestea Doinei Strulea este scrisă în versuri, versuri care se înșiruie frumos în viața ei și care îi aduc deja premii la concursuri internaționale, unde Doina spune cu mândrie că este din Moldova și că și aici tinerii creează lucruri frumoase prin cuvinte.

Mai exact de la Criuleni, de aici vine Doina și tot aici își face și studiile în prezent, fiind elevă în clasa a XII-a la liceul „Boris Dînga”. Să fii ales Omul Anului 2013 în raionul Criuleni și să ai deja în palmares o serie de premii internaționale, nu este de ignorat, mai ales când toate acestea vin de pe urma unor versuri frumoase combinate cu rimă și numite simplu – poezii.

Despre Doina ne-a povestit profesorul Sergiu Ștefan, din Sărata Galbenă, Hâncești. De curând, tânăra și-a lansat prima sa culegere de versuri „Vioara din mansardă”. Doina spune despre ea că: „Sunt al cincilea anotimp, născută în floarea lui decembrie, respirând cu aroma acordurilor de pian şi vioară. Trăiesc cu hrana „cea de toate zilele” – CARTEA, ca organism nutritiv îmi ajută MUZICA. Scriu când plâng, scriu când sufăr, scriu când radiez de fericire… Uneori chiar mă rătăcesc în cuvinte”.

Doina scrie despre mamă, fericire, dragoste, singurătate, creaţie.

„Poetul sapă, sapă până-n frumuseţe,
Cu vioara leagănă un cuvânt din strună,
Mişcă o clipită strofa sa nebună,
Iar apoi striveşte umbra sa din cale, versul dăruieşte,
Uneori chiar doare.”

„Versurile ei m-au adus până la lacrimi. O vom susţine mereu”, spune mama Doinei, Lidia Strulea.

Versurile tinerei poete au fost apreciate la nivel raional, naţional şi internaţional, datorită concursurilor de creaţie la care a participat. „ARS ADOLESCENTINA”, organizat de Radio Moldova, locul III pentru „Cel mai bun tânăr autor la concursul de la Triuggio, locul III la concursul naţional de creaţie literară „ARS NOVA”, ediţia a XI-a de la Brăila şi în Orăştia, România, la care, de asemenea a fost premiată cu diplomă de gradul III. În 2014 obține un alt premiu la concursul „Concorso di poesia di Gravina” din Italia, la care au participat 460 de participanţi din peste 27 de state.

 „Mi-e viaţa toată un dor,
Iar din Orfeu – o lume,
Lăsaţi-mă să mor
Cu versu-mi rugăciune…”(Pomul vieţii)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente