(vox) Cu ce impresii au rămas tinerii după vizionarea filmului „Fifty Shades of Grey”

collage_vox_fifty.jpg
Foto: Impresiile tinerilor după vizionarea filmului „Fifty Shades of Grey”

Premiera unuia din cele mai așteptate filme ale anului 2015 a avut loc. Ce senzații a lăsat acesta? Unii se declară mulțumiți, alții spun că nu a fost clar, necuprinzând toate detaliile cărții.

Dacă filmul s-a ridicat la înălțimea așteptărilor telespectatorilor și ce impresii le-a provocat controversata peliculă aflăm de la intervievații următori.

 

felicia-dunaf

Felicia Dunaf: „Am citit cartea și așteptam cu nerăbdare filmul. Mă bucur că nu m-a dezamăgit, ba din contra, am rămas plăcut surprinsă. Poate, pe alocuri, așteptam și unele momente din carte ce mi se păreau potrivite pentru a fi arătate pe ecran, însă este clar faptul că filmul nu poate fi la fel de minuțios. Sunt satisfăcută, aștept și al doilea film.”

 

tomsa1


Cristina Tomșa
: „Cartea m-a impresionat mult mai mult. Mă așteptam la mai multe emoții, la ceva ce ar trezi trăiri interioare, nu doar scene cu raporturi sexuale. Cred că s-a filmat ceea ce e actual acum și ceea ce se vinde: sexul, alcoolul, drogurile.”

 

 

iulianaIuliana Țîju: „Filmul 50 de umbre ale lui Grey a fost unul foarte așteptat, însă, privind acest film, am rămas puțin dezamăgită. Citind cartea cu ceva timp în urmă, credeam că va fi un film extraordinar, care nu va reda doar acele linii de subiect legate de sex, dar și dragostea care nu poate fi explicată prin cuvinte, dar trebuie trăită pe propria piele. În film au fost omise foarte multe linii de subiect care, după părerea mea, erau destul de importante și captivante, ce te fac să înțelegi că aceste persoane se iubesc, nu doar fac sex. Cartea este una foarte interesantă și destăinuie toate tainele unei dragoste adevărate, ceea ce eu în film nu am văzut. Nici personajele nu erau acelea care erau descrise în carte și acest fapt deja m-a dezamăgit și din start am înțeles că filmul nu va fi tocmai atât de captivant. Prietenele mele care nu au citit cartea, ci au privit doar filmul, au rămas destul de încântate, însă tot nu au văzut dragoste, ci mai mult sex și materialismul prin care Grey o cucerește pe Anna.”

 

maxim1Maxim Munteanu: „Scenele de sex nu sunt atât de îndrăznețe precum în carte. Această poveste nu pare adevărată, dar actorii s-au străduit să dea tot ce e mai bun, să transmită emoțiile lor prin scenele erotice cu totul și cu totul fierbinți, pentru ca toate fetele din lumea întreagă să ardă în fața ecranelor. Mie personal mi-a plăcut filmul și chiar am primit plăcere.”

 

 

Dorina

Dorina Bocancea: „Filmul este al doilea pe lista mea din cele mai bune văzute până în prezent. A fost mai mult decât pe măsura așteptărilor mele. După citirea celor trei volume, actorii sunt bine aleși și întruchipează întru totul rolurile. Am rămas impresionată, chiar dacă au fost scoase ceva secvențe de sex, la noi în țară fiind permis +12 (Franța). Filmul a trezit fiori, adrenalină și satisfacție. Jocul dintre cei doi este exact „Le désir” de care fiecare femeie ar dori să aibă parte. Succesul își merită munca! Dau nota + infinit.”

 

roscov1

 

Mihaela Roșcov: „E plăcut. Ușurel ca și cartea. Film de dragoste cu elemente de dramă și erotică, pe alocuri comedie.”

 

 

 

danielaDaniela Caraiman:
„Filmul 50 de umbre ale lui Grey prezintă în primul rând o filozofie de viață. Dincolo de scenele erotice, scenaristul și regizorul au dorit să prezinte diverse circumstanțe din viață pe care fie le acceptăm, fie nu. Dacă îl analizezi per ansamblu, filmul are multe să spună, dar depinde de fiecare ce alege să înțeleagă.”

 

 

elena

Elena Braga: „Pot menționa următoarele: 1) Nu este intrigă între ei doi, cum se îndrăgostesc. De unde și până unde ajunge ea să-i zică lui că îl iubește?!  2) În film scenele erotice sunt bune, apetisante și eu aș zice că reale. 3) A fost accentuat corpul natural al unei fete virgine. 4) Per general, mie mi-a plăcut filmul. Bun de privit în doi acasă. Erotic, amuzant și mama lui de Grey… ce bărbat!”

 

 

mariana-galbenMariana Galben: „Mie mi-a plăcut filmul. E aproape conform așteptărilor mele. Totuși, aș fi vrut un alt actor în rolul principal, cumva mai brutal să arate. Eu am citit cartea și am vrut să testez cât de pervers este regizorul care a fost foarte fidel cărții, dar cei care doresc mai mult sex în film s-ar putea să fie nemulțumiți. Nu sunt de acord cu recenziile negative, dar totul depinde de gusturi. Cei moraliști ar fi scandalizați de film, iar cei care cred că-s experți în filme vor critica jocul actorilor, scenele de sex, etc. Concluzionez prin a spune că toate scenele cu sex sunt bine regizate, cu umbre unde trebuie și cu priveliști suculente.”

 

grigoriiGrigorii Duca: „1) Introducerea nu a fost dezvoltată deloc. Timp de 15 minute ei au reușit să ne facă cunoștință cu actorii, să facă ei doi cunoștință și după a doua întâlnire ea să se îndrăgostească. Cam prea repede pentru un început de film. 2) Nici nu știu de unde și până unde ea îi spune că-l iubește. 3) Dialogul, scenele erotice au fost bune, m-au bucurat. 4) Într-un moment neașteptat m-am simțit Grey, văzându-mă dintr-o parte. Nici nu știu, e de bine sau de rău. 5) Faptul că ea era virgină și l-a lăsat pe el să fie primul, după ce văzuse „camera roșie cu jucării”, cel mai mult a reflectat situația reală a fetelor noastre gata să descopere ceva nou, ce va fi și cum va fi. 6) În film a fost accentuată naturalețea corpului, ceea ce le-a speriat pe fetițele noastre care probabil se așteptau la altceva. 7) Partea bună e că Grey a arătat calitatea pe care ar trebui s-o aibă fiecare bărbat – de a domina!”

 

pavelPavel Novac: „Am mers la film doar că trebuia, toată lumea vorbea de el și, ca să fiu în rând cu lumea, am decis să petrec o seară cu iubita urmărind lumea lui Grey. Am văzut filme și mai proaste. Cred că lumea de pe IMDB l-a subapreciat, merită un 5 sănătos (nu nota 4,0 cum e la acest moment). Am rămas dezamăgit de jocul actorilor principali, atmosfera care era transmisă în film, care așteptam să fie romantică, dar ea a lipsit total. Nu voi urmări al doilea film la cinematograf.”

 

 

Afișul plasat de Patria în incinta cinematografului din centru
Afișul plasat în incinta cinematografului Patria Loteanu

De remarcat e faptul că cea mai populară și notorie sursă din lume în ceea ce privește filmele, Internet Movie Database (IMDb), afișează un rating al filmului sus menționat de 4 din 10, potrivit recenziilor utilizatorilor.

IMG_6281

Taguri: #vox
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente