Facebook îți va permite să lași moștenire contul după moarte

A smartphone user shows the Facebook application on his phone in Zenica, in this photo illustration
Foto: PC: media.zenfs.com

Multă lume se întreabă ce se va întâmpla cu Facebook-ul lor după moarte. Pentru a ieşi în întâmpinarea acestora, Facebook introduce Legacy Contact. Practic, cui îţi laşi moştenire contul de Facebook, ne informează Adevărul.ro.

Facebook a introdus opţiunea Leacy Contact, în interiorul setărilor de securitate. Cu ajutorul ei, putem să ne alegem un prieten care va putea să controleze anumite aspecte ale paginii, cum ar fi imaginea principală şi cea de copertă, după ce murim. Dacă nu alegem un contact pentru a-i lăsa contul după moarte, Facebook ne permite să cerem ştergerea contului, pentru a nu rămâne acolo, pe timp nedefinit, după moarte.

Facebook permite, în acest moment, ca utilizatorii să raporteze faptul că cineva a murit. Odată ce Facebook verifică dacă acest lucru este adevărat, contul devine inactiv. El există acolo, dar nu va mai fi activ în sugestii de prietenie, reclame sau alte locuri publice.

Contactele cărora le vom încredinţa moştenirea noastră digitală după moarte, vor putea să schimbe poza de profil şi cea de copertă, să răspundă la cererile de prietenie şi să descarce o arhivă a fotografiilor. Cu toate acestea, lor nu le va fi permis să citească mesajele sau să schimbe alte setări ale contului.

În plus, Facebook va marca în mod special aceste profiluri, printr-un tag pus deasupra numelui, pe care va scrie „Remembering”.

Legacy-Contact_Timeline-640x573

 

Totul este opțional. Dacă nu se face nicio schimbare, iar Facebook află că o persoană a decedat, vor „îngheța” contul și vor păstra setările pentru poze și postări alese de acea persoană.

Această schimbare a devenit activă de joi pentru utilizatorii Facebook din Statele Unite, urmând să fie implementată si pentru ceilalți utilizatori în perioada următoare.

Pentru a selecta aceasta opțiune, când va fi disponibilă și în Moldova, mergi la Settings și apoi Legacy Contact în partea de jos a paginii. Este la fel și în versiunea de mobil, și în cea de desktop.

Legacy-contact-640x608

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente