(vox) Scopul principal în viață al tinerilor moldoveni

collage
Foto: Ce scopuri au tinerii?

Adolescența este o perioadă indecisă, când ideile abia încep să capete contur. Ea este urmată de maturitate, la care deja suntem obligați să arătăm lumii scopurile realizate. Totuși, care sunt țelurile spre care tind tinerii?

Conform unui studiu realizat în luna martie 2013 „Tranziţia de la şcoală la muncă”, observăm că 26,52% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani sunt concentrați pe carieră, 51,59% își doresc o familie fericită, 19,97% vor neapărat să câștige bani și doar 1,18% doresc, prin munca lor, să contribuie la dezvoltarea societății.

 

Scopul tinerilor PC: statistica.md
Scopul tinerilor PC: statistica.md

 

Pentru a vedea care sunt scopurile tinerei generații de azi, #diez a realizat un vox cu participarea câtorva tineri din Chișinău.

Opinii despre visurile tinerilor moldoveni:

 

cutmypic-6

 


Xenia Malacenco
: „Să mă descopăr! Să trăiesc viața așa cum simt și cum gândesc, desigur în limita normelor morale. Să fiu liberă în acțiuni și exprimare, pentru că doar astfel voi putea ajunge acolo unde îmi doresc. Ăsta e scopul meu în viață.”

 

 

 

cutmypicCristian Răilean: „Am eu vreun scop în viață? Sigur. Ca de exemplu să absolvesc universitatea, să privesc meciul de astăzi, să plec repejor la magazine să iau vreo 2 beri și așa mai departe. Faza e că nu știu cu siguranță dacă voi absolvi universitatea pe care am ales-o și, în același timp, nu știu ce meci voi privi azi seară, ce bere voi servi, blondă sau brună și altele. Dar, dacă totuși ești decis că ceea ce vrei să faci e cu adevărat aproape sufletului tău, poți cu certitudine să-l numești scop, iar dacă chiar vei iubi acel lucru pe care l-ai obținut în urma scopului tău, acele ore petrecute în șir cu siguranță vor fi unele dintre cele mai frumoase în viață. În fine, am și eu un scop. Vreau să devin arhitect și abia aștept acele ore grele, de care îmi voi aminti cu drag.”

 

cutmypic-7-200x171
Adriana Moșnoi
: „Eu vreau să realizez multe lucruri în viață, mai mult sau mai puțin importante. Cred că scopul major ar fi să fiu fericită, indiferent de lucrurile pe care le fac și să le fac bine. Vreau să aduc un impact pozitiv și o contribuție societății prin activitățile pe care le fac.”

 

 

cutmypic-3-171x200Tolea Pleșca: „Aș putea spune că un țel important din viața mea este să fac ceea ce-mi place zi de zi și, pe lângă acest lucru, să pot să-i fac și pe alții fericiți. Nu voi ascunde… nu pot suporta să fiu angajatul cuiva, să mi se spună ce să fac, vreau să fac doar ce vreau eu și ce îmi place, dar repet, să nu dăunez altora. Aș vrea să pot schimba ceva în ceea ce ține de tinerii sportivi ai RM. Desigur, am astfel de scopuri precum să-mi întemeiez o familie, să dăruiesc părinților nepoței, să-i cresc și să-i ajut și pe ei să ajungă cineva, să văd că părinții sunt mândri de mine, să am prieteni devotați, să iubesc, să experimentez tot ce e posibil pe acest Pământ, să mă dezvolt ca personalitate, să mă bucur în fiecare zi de viață și multe multe altele.”

 

cutmypic-4

 

 

Mihai Postoroncă, membru WonderCity: „Țelul meu în viață este: să-mi realizez visurile și scopurile personale și, în același timp, să-mi trăiesc viața frumos și armonios, astfel ca să nu încurc celorlalți.”

 

 

 

 

cutmypic-1

 

George Chiriac: „Să las descendenți bine educați, un exemplu pentru societate. Filantropie, oferind astfel o speranță celor defavorizați, să transcend realitatea curentă, detașându-mă de sistemul defect, provocat de politică. Finalmente, să mor fericit și împlinit.”

 

 

cutmypic-5-223x300

 

 


Vali Rotaru
: „Scopul meu este să fiu fericit, ajutând oamenii să-şi atingă propriile visuri şi să aibă grijă de corpul său şi de Planetă.”

 

 

 

 

 

cutmypic-2-191x200

 


Nathaniel Kowalschy
: „Scopul în viață e să am o carieră de succes, după, o familie și multe călătorii, foarte multe, ca să învăț mereu ceva nou. Viața e pentru a învăța și a descoperi încontinuu ceva nou.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente