(foto) Mâncare dietică – tropicală. Piept de pui în suc de portocale cu ciuperci, ardei dulce și miere de albine

tazik 107
Foto:Piept de pui în suc de portocale cu ciuperci, ardei dulce și miere de albine

De data aceasta, #diez vă prezintă o gustare pregătită de către un bucătar profesionist din Moldova. Mâncarea tropicală, care va lăsa o amprentă în memoria gustativă a fiecărui cititor. Aveți 30 de minute la dispoziție și ingredientele necesare? Nu ratați posibilitatea să o pregătiți și să savurați plăcerea gustului. Dacă totuși ezitați, savurați cu ochii.

Salut, vă prezint în exclusivitate o rețetă 3 în 1: tropicală, gustoasă, sănătoasă, care va schimba toate stereotipurile gustului.

Acest fel de mâncare a fost preparat și prezentat de Dumitru – bucătar profesionist.  Este ușor în pregătire, econom în timp și în bani. Este o gustărică tropicală de vară, pentru cei care doresc să organizeze o petrecere cu tematică de plajă și bikini sau pentru simplii iubitori ai sezonului cald.

 

Ingrediente:

#1. Ardei dulce – 50 gr.

#2. Ciuperci – 50 gr.

#3. Piept de pui – 150 gr.

#4. Cașcaval Parmezan – 20 gr.

#5. Portocale – 1 buc.

#6. Miere de albine – 1 – 2 linguri.

Ingredientele necesare
Ingredientele necesare
Ingrediente
Ingrediente

 

Modul de preparare:

1. Preparăm fresh-ul din portocală și îl strecurăm astfel, încât să rămână doar acidul.

 

Strecurăm sucul de portocală
Strecurăm sucul de portocală

 

2. Tăiem pieptul de pui sub formă de pai și îl marinăm cu miere de albine, suc, sare, condimente de curcuma sau cury, timp de jumătate de oră.

 

Marinata pentru carne
Marinata pentru carne
Adăugăm mierea de albine
Adăugăm mierea de albine

 

3. În timp ce se marinează carnea, tăiem legumele și ciupercile cubulețe și le presărăm cu sare, ulei și cury.

 

Tăiem cubulete  ciupercile
Tăiem cubulețe ciupercile
Taiem cubulete ardeiul dulce
Taiem cubulețe ardeiul dulce

 

4. Pe tigaie adăugăm uleiul și, peste ½ minut – untul. Această procedură trebuie realizată exact în acest mod.

5. Adaugăm în tigaie legumele și ciupercile.

 

Adăugăm legumele în tigae
Adăugăm legumele în tigaie

 

6. Peste un minut plasăm carnea și o călim timp de 5 – 7 min.

 

Călim carnea
Călim carnea

 

7. Adaugăm fresh-ul care a rămas pentru ca să fiarbă împreună cu carnea. Acoperim tigaia cu un capac.

8. Peste 2 minute deconectăm aragazul.

Plasăm gustarea în farfurie și radem deasupra parmezanul.

Dacă gustarea pare a fi prea dulce, presărați deasupra cu suc de lămâie. O astfel de situație este posibilă atunci, când sucul de portocală este prea dulce.

 

tazik 045

 

Poftă bună!

Taguri: #culinarie
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente