KeySweeper – dispozitivul care copie informația prin tastatura ta wireless

keysweepah
Foto: KeySweeper arată ca un încărcător obișnuit de telefon, PC: Samy Kamkar

A fost creat un nou dispozitiv care ar putea prelua informația de pe calculatorul tău. Seamănă cu un încărcător obișnuit de telefon, însă face mai multe decât crezi.

Tech Crunch descrie noul dispozitiv drept unul pentru spioni, mascat sub forma unui încărcător, capabil să „adulmece” și simtă orice buton pe care îl apeși pe tastatură ta wireless. Ei bine, acest dispozitiv poate fi folosit doar la un tip limitat de tastaturi wireless și anume la cele de marca Microsoft.

Câteva caracteristici ale acestui dispozitiv, supranumit KeySweeper, sunt:
# detectează butoanele pe care le tastezi;
# odată ce detectează o serie de butoane (precum ar fi „WebSiteSecret.com”), KeySweeper identifică și bucata de text de după (precum ar fi numele tău de utilizator și parola) și o va transmite prin SMS persoanei care a pus dispozitivul la tine în birou sau acasă;
# toată informația preluată cu ajutorul tastaturii este păstrată și în dispozitiv. Aceasta poate fi extrasă de acolo printr-un cablu USB sau amplasând un alt KeySweeper lângă el, spre exemplu – după peretele prizei în care primul a fost conectat;
# când e scos din priză, dispozitivul, de fapt, nu se stinge complet – în cazul dat va lucra acumulatorul și KeySweeper va continua să fure informația.

 

Elementele dispozitivului, PC: Samy Kamkar
Elementele dispozitivului, PC: Samy Kamkar

Confecționarea unui asemenea dispozitiv va costa între 10 și 80 de dolari SUA, întrucât diferite mărci de tastaturi wireless folosesc diferite metode de criptare, care pot fi dificil de spart. Microsoft afirmă că doar tastele wireless produse de ei până în iulie 2011 pot suferi din cauza acestui dispozitiv. Potrivit creatorului KeySweeper, Samy Kamkar, tastaturi vulnerabile sunt produse și în prezent. „Am procurat o tastatură wireless nouă, însă s-a dovedit a fi vulnerabilă, ea fiind produsă în iulie 2014”, scrie acesta în raportul său despre dispozitivul KeySweeper.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente