Ce să faci ca să mergi la timp să dormi

alinwtza.wordpress.com
Foto: PC: alinwtza.wordpress.com

Azi e luni, Revelionul este un eveniment despre care se poate de discutat la timpul trecut, cele câteva zile de vacanță de care au beneficiat mulți din voi, care au un serviciu, au trecut și majoritatea au revenit la locul de muncă.

Perioada aceasta din an este, probabil, așteptată de oameni, fiindcă au posibilitatea să se relaxeze acasă, alături de prieteni și apropiați, să guste din bucatele pregătite pentru sărbători și toată ziua să lenevească. Însă suntem în data de cinci ianuarie, e început de săptămână și o bună parte din oameni ies la serviciu. Și cum în vacanță nu dai importanță orei la care trebuie să pleci la culcare, acum ai nevoie să revii la un regim normal, ca să reușești să te odihnești suficient în timpul nopții, iar a doua zi să nu pari extenuat/ă.

 

PC: lookatme.ru
PC: lookatme.ru

Look At Me vine cu un mic ajutor care ar putea să-ți folosească, iar tu să mergi la somn mai devreme, decât obișnuiai în zilele de odihnă.

Deconectează toate gadget-urile la o oră stabilită, înainte să pleci la culcare. Astfel, o să-ți formezi deprinderea ca anume în acel moment tu ar trebui să pleci pentru a te relaxa. În primele câteva zile, posibil că nu vei reuși să adormi prea devreme și asta, fiindcă în trecutul apropiat ți-ai schimbat regimul de somn. Petreceai cu prietenii până târziu, trecut de miezul nopții, priveai filme toată noaptea sau citeai cărțile preferate, fără însă a da importanță orei la care te afli.

Programează calculatorul ca acesta să se dezactiveze la ora stabilită de tineȘi cu cât timpul de „stingere” se va apropia, o să primești semnale/ notificații, care îți vor da de înțeles că trebuie să finisezi toate treburile și e timpul să mergi în pat. Pentru cei care prietenesc cu noile tehnologii, ei au posibilitatea să facă același lucru cu lumina din casă – să o programeze să se deconecteze zilnic la miezul nopții, de exemplu. Astfel, vei pune cartea într-o parte și vei merge să dormi.

În același context, dacă tot privești în fiecare seară poze și navighezi pe internet, încearcă să pui deșteptătorul, dar nu pentru dimineață, ci seara, ca el să te anunțe că e aproape ora, când trebuie să lași smartphone-ul din mână.

Somnul este foarte important și este necesar să ai un regim stabilit, pe care să-l urmezi, altfel, peste o vreme, organismul tău îți va da semne că în trecut tu nu ai procedat corect și ai ignorat o parte a zilei – somnul pe timp de noapte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente