170 de autoturisme au fost deblocate de salvatori pe parcursul nopții

1599892_767812363247556_1203875193_o
Foto: PC: DSE

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI activează într-un regim sporit. Pe parcursul nopții, salvatorii au reușit să deblocheze de pe trasee peste 170 de autoturisme, iar sute de oameni au fost evacuați din mașinile blocate.

Cea mai dificilă situație a fost înregistrată pe traseele locale din raioanele Ștefan Vodă, Taraclia, Leova și Cahul. De pe traseul Comrat – Vișneovca, de către angajații Serviciului Situații Excepționale, din unitățile de transport blocate au fost evacuați 32 de oameni.

Peste 40 de mașini au fost scoase din nămeții de pe traseul M3 Chișinău- Cimișlia- Vulcănești- Giurgiulești. Pe porțiunea de drum Chișinău – Cimișlia – Vulcănești – Giurgiulești, salvatorii au deblocat 54 de autoturisme în care se aflau 178 de persoane, inclusiv 18 copii. Lucrări de tracțiune au fost efectuate în satele Copanca și Grădinița din raionul Căușeni, or. Cornești din Ungheni, dar și localitățile Tudora, Palanca, Olănești, Marianca de Jos și Căplani din raionul Ștefan Vodă.

Salvatorii efectuează în continuare lucrări de deblocare pe porțiune de drum din apropierea localității Svetlîi, UTA Găgăuzia. Din informațiile operative, aici mai urmează să fie deblocate 20 de autoturisme.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile au fost deconectate parțial de la energia electrică 26 de localități din 11 raioane. Fără curent sunt sate din Anenii Noi, Căușeni, Ștefan Vodă, Ialoveni, Hîncești, Criuleni, Cahul, Cantemir, Leova și Taraclia, Vulcănești.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente