Top 7 cele mai amuzante flashmoburi locale din anul 2014

collage
Foto: Cele mai populare și amuzante flashmoburi locale din anul 2014, PC: colaj #diez

#diez îți propune să lași un pic toată nebunia ce a avut loc în 2014 și să îți aduci aminte de cele mai frumoase, pe alocuri amuzante și ironice flashmoburi din acest an. Toate flashmoburile vor fi puse într-o ordine cronologică, pentru a avea parte de amintiri excepționale.

#1. Flashmobul Leneșilor – Sloth Occupy Facebook

 

Flashmobul Sloth Occupy Facebook
Flashmobul Sloth Occupy Facebook

Într-o dimineață friguroasă de ianuarie, în jurul orei 02:00, un grup de tineri și neliniștiți au spus că „Facebook-ul e prea depresiv în ultima vreme”. Băieții și fetele au hotărât să scoată depresia, perfecțiunea și grammar nazi de pe această rețea de socializare, creând flashmobul Sloth Occupy Facebook (Leneșii ocupă Facebook-ul). Astfel, orice utilizator care se alătura acestei mișcări, trebuia să pună o poză de profil cu un leneș în orice ipostază dorea acesta. Topul celor mai interesante poze din cadrul flashmobului îl vezi aici. Și nu uita: o poză cu un leneș = un om fericit.

 

#2. Flashmobul dragostei – Dragobetele sărută fetele

 

Anastasia Pociumban și Alexandru Lebedev
Anastasia Pociumban și Alexandru Lebedev

De Dragobete, cei de la #diez au provocat cititorii săi să umple Facebook-ul de săruturi. Aici găsești perechile care și-au împărțit fericirea și dragostea cu utilizatorii Facebook.

 

#3. Iar Oscarul merge spre… telefonul lui Ellen DeGeneres!

 

Versiunea cu pașaportul moldovenesc
Versiunea cu pașaportul moldovenesc

Selfie-ul gazdei premiilor Oscar din 2014, Ellen DeGeneres, a devenit poza cu cele mai multe retweet-uri, depășind fotografia președintelui SUA, Barack Obama, din noiembrie 2012. Utilizatorul Дарт Вэйдэр a propus un concurs pentru cea mai amuzantă versiune a ce se vede pe ecranul telefonului lui Ellen DeGeneres. În scurt timp, a avut mai multe înscrieri.

 

#4. Arată-ne copilul din tine!

 

Igor Vrabie, fotograf
Igor Vrabie, fotograf

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, echipa #diez, inspirată de cei de la emoda.md, a decis să facă o selecție a pozelor din copilărie a unor persoane din media, pentru a vedea cum arătau ele atunci și cum arată acum. Copilăria mereu va rămâne o perioadă plină de amintiri frumoase.

 

#5. Leapșa cu apă rece – Ice Water Bucket Challenge

 

gustar2collage
O parte din participanții la IWBC

Probabil cea mai populară mișcare de pe Facebook și din media atât locală, cât și internațională. #diez a dat start acestui flashmob, alegând o organizație locală, de încredere, care face lucruri frumoase în Moldova –  Hospice Angelus Moldova, scopul căreia este crearea unui nou sistem de asistenţă medico-socială, destinat bolnavilor incurabili de cancer în stadii avansate şi terminale, cât şi familiilor lor. În urma acestui flashmob, organizația a adunat peste o sută de mii de lei drept donații.

 

#6. Fiecare în suflet e o bucățică de consilier al Prim-ministrului

 

priministru3
Roman Bălțeanu, bass-chitară, formația „Veriga”

După ce un concurent electoral a adus mai multe copii care ar demonstra că ar fi fost consilier al Prim-ministrului începând cu anul 2010, Foto-Video-Art-Salon „PROFESIONAL” a folosit această acțiune într-un flashmob de PR pe Facebook-ul din Moldova.
Aceștia oferă servicii PROFESIONALE în Photoshop licențiat pentru toate ocaziile și ceremoniile dvs. Astfel, cum spune Eugen Damaschin, reprezentatul companiei: „Fiecare din noi în suflet e o bucățică de consilier al Prim-ministrului. Mulțumim domnului Renato pentru că a început acest flashmob”.

 

#7. Ție ce bancnotă ți-a picat în ziarul electoral?

 

O sută de trilioane de dolari din Zimbabwe
O sută de trilioane de dolari din Zimbabwe

Spre sfârșitul campaniei electorale, pe rețelele de socializare circulau zvonuri, cum că mai multe partide încearcă să cumpere, indirect, voturi. Aceste elemente au dus la un nou flashmob sarcastic pe rețelele de socializare, referitor la ziarele cu surprize.
Astfel, echipa #diez a colectat imaginile care au apărut și vânează altele noi. Ziarul cu 100 de lei din Bălți a apărut primul și se presupune a fi din fapte reale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente