(foto) La o zi de la inaugurare, banca uriașă – „Pomul vieții” a fost deja mâzgălită

collage
Foto: Imaginea cu inscripție PC: moldova.org

Ore numărate au fost necesare unor indivizi, ca aceștia să-și lase „amprentele” pe instalația urbană din centrul Capitalei, și mai exact din scuarul Teatrului Național de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, bancă care mai poartă denumirea de „Pomul Vieţii”.

În data de 24 decembrie, curent, banca a fost inaugurată, iar exact a doua zi, observăm că persoane necunoscute au lăsat deja niște inscripții pe suprafața acesteia.

 

PC: moldova.org
PC: moldova.org

 

La două zile de la incidentul produs, l-am prins pe un tânăr care vopsea „Pomul Vieții”, făcând ultimele retușuri. Acesta era Radu Dumbravă, student al Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice, cel care a desenat ornamentele de pe această instalație. El abia acoperise acele mâzgâlituri. „Ornamentul poate la prima vedere pare simplu de executat, însă chiar și așa a fost necesar să depun un pic de efort ca să obțin ceea, ce vedeți aici”, a spus pictorul. Dânsul a mai adăugat că după ce a văzut cum banca a fost scrisă, s-a gândit să instaleze alături vreun panou unde fiecare să aibă posibilitatea să scrie ce dorește, dacă are chef. „Chiar mi-a venit ideea de a pune alături un panou unde oricine poate scrie ce-i vine în cap, dar să nu atingă scaunul acesta”, a încheiat tânărul.

 

Radu Dumbrava a vopsit inscripțiile
Radu Dumbravă a vopsit inscripțiile

 

Haideți să dăm dovadă de cultură, educație și să păstrăm ceea ce avem, fiindcă tot pentru noi a fost creat aceste obiect, dar și alte instalații.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente