(video) Mai pe scurt… trebuia să filmăm un scurtmetraj

captură video
Foto: PC: captură foto

Momentul când participi la un concurs unde trebuie să prezinți un film de scurt metraj, iar tu te gândești că ar fi fain să faci un video cum trebuie să filmezi un film de scurtă durată.

Suntem pe final de an, fiecare companie și organizație dă câte o petrecere pentru angajații săi, pentru ca aceștia să se relaxeze și să uite puțin de lucru. Sunt însă unii directori și proprietari care vin cu idei interesante pentru aceste party-uri.

 

 

Nicolai Moraru activează într-o companie de IT specializată în dezvoltarea aplicațiilor web și mobile și anume el este și actorul principal din producție. Acesta a fost nevoit să creeze, în cadrul unui concurs la serviciul său, un film. „Am avut o petrecere și acolo trebuia să prezentăm scurtmetrajele pe tematica o zi la YoPeSo. Ideea inițială a fost să filmăm ceva de genul Long Story Short, apoi prietena mea a propus să filmăm un film despre cum filmăm film. Așa a apărut ideea pe care am dezvoltat-o împreună cu Vadim Șova și Vlad Crovean, într-un scenariu decent. Buget nu am avut, doar entuziasm. Am filmat în aproximativ două ore, sunetul l-am înregistrat într-o oră și Theodor Bitca a montat în două ore. Rezultatul final diferă foarte mult de Long Story Short, chiar dacă de la ei ne-am inspirat”, spune Nicolai. Principiul prin care a fost ales cel mai bun film a fost unul foarte simplu. „Juriul era format din toți angajații, metoda de alegere a fost de tipul Aplaudați la videoul care v-a plăcut și nouă ne-au aplaudat cel mai mult”, a completat acesta.

La concurs au fost prezentate șase pelicule și, chiar dacă a fost prima lui experiență, dânsul a luat marele premiu, care a fost, de fapt, unul simbolic, dar, în același context, mai adaugă că posibil să continue ideea și să mai apară videouri. „A fost prima experiență, dar trebuie să decidem cu Theo, posibil să continuăm ideea dată. Premiul a fost mai mult simbolic, dar și plăcut. Fetele vor avea Martini de Revelion”, încheie tânărul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente