BMW va crea un automobil care va fi parcat cu ajutorul unui smartwatch

bmw-smartwatch
Foto: Smart-ceasul companiei BMW, care va ajuta un vehicul să se parcheze independent de prezența șoferului în mașină, PC: BMW

Compania BMW va crea un spațiu de parcare special, unde vor fi parcate automobilele operate prin smart-ceasuri.

Automobilul BMW i3, umplut de senzori, care va fi prezentat la expoziția CES International în ianuarie 2015 în Las Vegas, este integrat cu un smart-ceas și poate să se auto-parcheze, relatează Mashable. Potrivit companiei, șoferul poate activa funcția „Remote Valet Parking Assistant” cu ajutorul unei aplicații, care apoi va ghida vehiculul să se parcheze de sine stătător.

Automobilul funcționează datorită unor senzori cu laser, care scanează împrejurimile, astfel, încât să se miște fără ca să lovească un stâlp, o persoană sau o altă mașină din parcarea auto. Acesta va funcționa în tandem cu planul digital al spațiului de parcare, încât aplicația să poată avea acces la harta parcării.

BMW deja de ceva timp lucrează asupra proiectării automobilelor cu funcția de a se parca independent. În 2009 și 2011, compania a testat „un vehicul automatizat la nivel înalt”, însă modelul actual încă mai lovește câte ceva în timpul parcării automatizate.

Companii ca Google și Tesla la fel au realizat mașini cu funcții de „auto-pilotare”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente