Vladimir Voronin își dorește încă un mandat de Președinte

voronin
Foto: Vladimir Voronin PC: tribuna.md

Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, îşi doreşte cel de al treilea mandat de Preşedinte al Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de însuşi liderul comunist în cadrul emisiunii „Cestno govorea”, de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

Liderul comunist susţine că aceasta nu este o ambiţie, dar o obligaţie pe care ar avea-o faţă de electoratul său. „Trebuie să luăm în calcul faptul că pentru PCRM au votat peste 300 de mii de cetăţeni şi trebuie să le apărăm interesele”, a argumentat fostul şef de stat.

Vladimir Voronin a spus că va aştepta ca însele partidele din coaliţia proeuropeană să-i propună funcţia respectivă, iar în caz contrar îşi va înainta propria candidatură, pe care o consideră una perfectă. „Am o experiență bogată din cele două mandate anterioare şi de activitate politică pe parcursul anilor. Ratingul meu în anul 2009 era de peste 60 la sută. Sondajele arată că o bună parte a populaţiei are mare încredere în mine. Acum ţara noastră trece printr-o perioadă foarte grea şi candidatura mea este cea mai indicată”, a declarat Voronin.

Voronin a reiterat poziţia recentă a PCRM de a colabora cu partidele proeuropene în schimbul unor funcţii şi a făcut apel la autorităţile europene pentru a-i determina pe cei din coaliţie să-şi împartă fotoliile cu opoziţia. „Ne urmărește Tapiola, ne monitorizează UE, aşa că nu e un moft de al nostru, ci ei sunt obligaţi să ofere funcţii şi opoziţiei după cum prevăd normele europene”, şi-a expus poziţia liderul comunist.

Mandatul actualului Preşedinte, Nicolae Timofti, expiră în primăvara anului 2016. Tot atunci Vladimir Voronin va împlini vârsta de 75 de ani, iar dacă va fi ales Preşedinte, va deveni cel mai în vârstă şef de stat din istoria Republicii Moldova, urmând să-şi încheie mandatul la aproape 80 de ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente